Remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas, veikdamas bendrininkų grupėje, savo ir pavaduotojos naudai pažadėjo ir susitarė už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus priimti 30 tūkst. eurų kyšį už tai, kad, suklastojus dokumentus, išbrauks T. K. vadovaujamai įmonei nuosavybės teise priklausantį žemės sklypą iš Privačios nuosavybės teise valdomų nenaudojamų, apleistų žemės sklypų sąrašo.

Įtariama, kad P. Keinys, D. Mikienė ir I. Šileikienė iš verslininko galėjo priimti kyšius ir daiktais, kurių vertė didesnė nei 400 eurų.

Manoma, kad T. K. tokiu būdu siekė išvengti mokėti suformuotą žemės mokesčio deklaraciją už 2022 metus su padidintu žemės mokesčio tarifu.

Tyrimo duomenimis, T. K. galimai suklastojo tikrovės neatitinkantį dokumentą, kurį P. Keinys perdavė bendrininkėms, kad šios atliktų reikiamas pateikto dokumento nagrinėjimo administracines procedūras.

Tokiu būdu minėtas žemės sklypas buvo išbrauktas iš Privačios nuosavybės teise valdomų nenaudojamų, apleistų žemės sklypų sąrašo ir žemės mokestis už 2022 m. buvo apskaičiuotas, pritaikant standartinį žemės mokesčio tarifą ir sumokant beveik 12 tūkst. eurų mažesnį mokestį.

„Norime priminti, kad nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą asmenys gali būti atleidžiami, jeigu iš jų buvo reikalaujama kyšio arba jie patys ar per tarpininką pasiūlė arba davė kyšį, ir jie savanoriškai, per kuo trumpesnį laiką, iki jų pripažinimo įtariamaisiais, apie tai pranešė teisėsaugos institucijai“, – pabrėžė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją