LVBOS vienija daugiau nei 1440 vietos bendruomenių, t. y. daugiau nei 43 000 aktyvių žmonių visoje Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.

„Gyventojų informavimas, kaip pasirengti galimoms grėsmėms – mūsų prioritetas, todėl labai svarbu, kad šiandien pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su didžiausia vietos bendruomenes jungiančia sąjunga ir galime tęsti ministerijos sėkmingai pradėtą informacinę kampaniją „Esame komanda– Turime planą“. Startavus šiai kampanijai pasiekėme 2 mln. gyventojų, tačiau susidūrėme su iššūkiu stengiantis pasiekti regionuose esančius žmones, todėl bendruomenių įsitraukimas į šį procesą yra neįkainuojamas“, – sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

VRM apklausos duomenimis, pusė gyventojų žinotų, kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų atvejais, taip pat pusė jų turėtų būtiniausių atsargų 72 valandoms. Tačiau tik penktadalis turi susiruošę išvykimo krepšį, ir tik dešimtadalis turi Šeimos planą, kaip elgtis ekstremalių situacijų metu, atkreipia dėmesį ministerija.

Planuojama, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM parengti civilinės saugos specialistai įgyvendins tęstinį civilinės saugos mokymo seminarų ciklą, skirtą vietos bendruomenių lyderiams visose Lietuvos savivaldybėse, suteiks bendruomenėms aktualių žinių, kaip elgtis skirtingų ekstremalių situacijų atveju.

Parengti vietos bendruomenių lyderiai vėliau skleis žinią savo miestų, miestelių ir kaimo vietovių bendruomenėms, rašoma pranešime.

„Kiekvienas esame atsakingas ir pirmausia turime padaryt patys tai, ką galime, tačiau turime žinoti ko imtis, kaip konkrečiai nelaimės atveju pasirūpintume savimi, todėl labai svarbu, kad bendradarbiaudami su ministerija kartu galėsime kiekvienai bendruomenei įduoti įrankius ir pritaikytą aktualų turinį, žmonės jausis saugesni“, – sutarties pasirašymo metu sakė LVBOS pirmininkė Eglė Juozapavičienė.

Vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės teigimu, naujai išrinktų merų laukia aktuali užduotis – užtikrinti, kad artimiausiu metu savivaldybės paskirtų savivaldybės parengties pareigūnus – kompetentingus, aiškius įgaliojimus turinčius civilinės saugos specialistus.

Šie pareigūnai, kaip teigiama ministerijos pranešime, turės sukurti dalykinių ryšių tinklą su vietos organizacijomis, teiks joms pagalbą civilinės saugos klausimais, turės aktyviai įsitraukti į visuomenės švietimą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją