Posėdyje bus apžvelgiama esama seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius situacija Lietuvoje, jos kaita per pastaruosius penkerius metus. Taip pat bus pristatomos šiuo metu taikomos nusikalstamo elgesio prieš vaikus prevencijos priemonės, aptariamas jų pakankamumas ir veiksmingumas, reikalingos papildomos priemonės.

„Siekiant veiksmingiau užkardyti nusikalstamą veiką prieš vaikus, būtina galvoti apie seksualinių nusikaltimų prevencijos priemones, tokias kaip seksualinių nusikaltėlių registras, visuomenės lytinis švietimas, smurto šeimoje prevencija, darbas su nusikaltimų aukomis, piktnaudžiavimo alkoholiu bei kitomis psichoaktyviosiomis medžiagomis prevencija, psichoterapijos potencialiems nusikaltėliams paslaugos ir t. t. Problema sudėtinga ir daugialypė, todėl reikalinga įsivertinti, kur esame šiandien ir koks priemonių kompleksas galėtų geriausiai padėti tai spręsti“, – sako Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Justas Džiugelis.

Trečiadienį vyksiančiame komiteto posėdyje pakviesti dalyvauti Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Vidaus reikalų, Teisingumo ministerijų, Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie SADM, Generalinės prokuratūros, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos, Globėjų ir įtėvių asociacijos, VšĮ „Paramos vaikams centro“ bei psichologų atstovai.