„Aš tik galiu pasakyti, kad šiuo metu vyksta tyrimas. Taip, informacijos mes turėjome apie galimą tokią įvykių seką, informacija dalinamasi ir su policija, irgi bendradarbiaujama, irgi informuojama“, – žurnalistams antradienį Seime sakė VSD vadovas.

„Kol kas dabar detalių negaliu pateikti, bet toks faktas buvo fiksuotas, kad taip gali atsitikti. Dabar tiriame“, – pridūrė D. Jauniškis.

D. Jauniškis pridūrė, kad atliekant tyrimą, bandoma išsiaiškinti ar šie įvykiai buvo organizuoti nusikaltimai.

„Kai turėsime atsakymus, tada pateiksime (informaciją – ELTA)“, – sakė jis.

ELTA primena, kad pirmadienio naktį Merkinėje išniekintas partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paminklas. Pirmadienio popietę gautas pranešimas apie dar vieną išpuolį Lazdijų rajone, Bielėnų kaime – partizanų vado paminklas ne tik apipiltas baltais dažais, tačiau rastas ir į skulptūrą įkirstas kirvis.

Policija dėl incidentų pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pirmadienį sakė, kad Adolfo Ramanausko-Vanago paminklo Merkinėje išniekinimas yra „valstybingumo atramų“ pažeminimas. Ministras neatmetė galimybės, kad incidentas galėjo būti susijęs ir su faktu, kad antradienį Rusijoje minima gegužės 9-oji – pergalės prieš nacistinę Vokietiją diena.

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys teigė, kad šie įvykiai yra nusikaltimai, atlikti siekiant pakurstyti neapykantą.

Vilniuje antradienio rytą buvo pranešta, kad važiuojant nuo Savanorių žiedo link Gariūnų, ant pėsčiųjų tilto virš važiuojamosios kelio dalies pakabinta raudonos spalvos vėliava.

Policija tą patį rytą vėliavą nukabino.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)