Santaros klinikos informuoja, kad Valdo Adamkaus žmonos Almos Adamkienės (96) būklė išlieka sudėtinga.

Pats V. Adamkus sako, kad pas žmoną atvyksta kasdien. Anot jo, ponia Alma po atliktos operacijos neištarė nė žodžio ir neatmerkė akių.

„Vienu atsakymu galima pasakyti, kad jokių pasikeitimų nėra. Nežinau, kiek čia to laiko prabėgo, bet nei žodžio, nei akių atmerkusi nebuvo. Nieko daugiau negaliu pasakyti“, – tikino jis portalui tv3.lt.

Medikai praėjusią savaitę taip pat daugiau informavo apie A. Adamkienės būklę po operacijos.

„Nors ji nėra atsigavusi, nėra akių pramerkusi nė karto per tą laiką. Nėra prakalbėjusi. Nežinau, ar ji mane girdi“, – lrt.lt kalbėjo V. Adamkus, taip pat pridurdamas, kad ponios Almos sveikatos padėtis išlieka rimta ir nė kiek nepagerėjusi.

Praėjusią savaitę antradienį medikai informavo apie Valdo Adamkaus žmonos Almos Adamkienės būklę.

„Praeitą penktadienį (balandžio 28 d.) p. Alma Adamkus pateko į Santaros klinikas dėl įtariamo insulto. Deja, diagnozė pasitvirtino ir Santaros klinikų medikams nedelsiant reikėjo atlikti sunkią intervencinę procedūrą, ji praėjo sėkmingai.

Pašalintas trombas iš vienos magistralinių smegenų kraujagyslių, tačiau pacientės būklė išlieka sunki. Prognozuoti, kiek liks liekamųjų reiškinių po įvykusio kraujotakos sutrikimo, medikai kol kas negali.

Dažniausiai pagrindinis lemiantis faktorius būna laikas, nors procedūra atlikta greitai ir sėkmingai be komplikacijų atkurta kraujotaka, tačiau yra ir kitų aplinkybių – amžius, gretutinės ligos“, – rašo medikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją