Ministrės atstovė spaudai pirmadienį Delfi patvirtino, kad A. Armonaitė buvo gavusi kvietimą apsilankyti policijoje.

Tačiau kiek vėliau I. Simanonytė patikslino, kad policija galiausiai nusprendė kreiptis į ministrę raštu ir paprašyti patikslinti kai kuriuos dalykus.

„Policija parašė, kad atsiųs porą klausimų ir paprašys atsakyti. Jos paprašė patikslinti kai kuriuos faktus. Pirma pakvietė, bet paskui parašė, kad atsiųs porą klausimų ir paprašė patikslinti“, – teigė I. Simanonytė.

Gali būti, kad ministrės paaiškinimų prireikė dėl to, kad ji išrašė leidimą O. Šurajevui patekti į Seimą.

Kad leidimą išrašė Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė, Seimo valdybą kovo mėnesį informavo Seimo kancleris Modestas Gelbūda.

„Manau, kad kiekvienas suaugęs žmogus yra atsakingas pats už savo veiksmus ir su Olegu jo performanso mes nesiderinome, priešingai, nei vakar paskelbė vienos žinios. Ar tai buvo etiškas elgesys? Nemanau. Ar parlamentinis? Irgi ne“, – tuomet rašė ministrė, ironizavusi, kad leidimą O. Šurajevui parašė ne ji, o opozicijos atstovė Agnė Širinskienė.

Yra pripažintais nukentėjusiais

Delfi žiniomis, mažiausiai vienas Seimo narys šiame tyrime yra pripažintas nukentėjusiuoju.

Tačiau Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja į Delfi klausimą, kiek Seimo narių yra pripažinti nukentėjusiais, neatsakė.

Ji neatsakė ir į klausimą, kodėl policijai prireikė būtent A. Armonaitės paaiškinimo.

Aušrinė Armonaitė

Savo atsakyme ji tik rašė, kad Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas toliau vykdo administracinių nusižengimų teiseną ir atlieka administracinių nusižengimų tyrimą, siekiant, kad būtų visapusiškai, objektyviai ir kiek įmanoma per trumpesnį laiką ištirtos Olego Šurajevo galimai padarytų veikų aplinkybės“.

Anot jos, šiuo metu organizuojami ir atliekami tyrimo veiksmai.

„Priėmus procesinį sprendimą, apie tai bus pranešta Vilniaus aps. VPK oficialiu pranešimu žiniasklaidai“, – atsakyme rašė ji.

Provokavo Seimo narius

J. Samorokovskaja prieš kurį laiką Delfi patvirtino, kad administracinė teisena pradėta pagal du Administracinių nusižengimų kodekso straipsnius.

Vienas jų numato atsakomybę už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, kitas – už valstybės politiko, valstybės pareigūno ar tarnautojo garbės ir orumo pažeminimą.

Į Seimą O. Šurajevas buvo atvykęs kovo viduryje. Jis provokavo Seimo narius, pavyzdžiui, šalia priešiškai LGBT bendruomenės atžvilgiu nusistačiusio Seimo nario Petro Gražulio demonstravo LGBT vėliavą, pasiūlė jam pasilaižyti. Savo ruožtu P. Gražulis klausinėjo, kas O. Šurajevą įleido į salę.

Užlipęs į Seimo balkoną, O. Šurajevas vaizdavo norintis numesti žemiau sėdinčiai parlamentarei Agnei Širinskienei šokoladą, tačiau apsaugos pareigūnai jį nustūmė nuo balkono ir išsivedė. Į įvykius Seimo balkone sureagavo ir posėdžiui pirmininkavęs Seimo vicepirmininkas, konservatorius Jurgis Razma.

„Vadovybės apsaugos departamentas turėtų susitvarkyti su netinkamais veiksmais Seimo tribūnose. Matau, kad tas ir buvo padaryta, tęsiam posėdį“, – Seimo narius paragino jis Po skandalingo apsilankymo Seime tinklaraštininkui, „Metų valstybės kūrėjo“ apdovanojimą pelniusiam O. Šurajevui parlamento rūmai užsidarė. Jis čia lankytis negalės, nes neribotam laikui jam apribotas patekimas į Seimo rūmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)