Lietuvos kariuomenės modernizacijai skiriame ketvirtadalį savo gynybos biudžeto. Su JAV finansine parama, teikiama per įvairius fondus, galime nuveikti dar daugiau. Esame dėkingi DSCA už pagalbą paskubinant sutarčių dėl HIMARS, „Switchblade“ ir JLTV pasirašymo procedūras praėjusiais metais. Dėl sudėtingos saugumo situacijos regione dabar prašome, kad pristatymai mums nevėluotų, o esant galimybei netgi būtų paankstinti. Mums tai yra labai svarbu“, – sakė ministras A. Anušauskas.

Anot ministerijos, Lietuvos planuojamų įsigijimų iš JAV vertė siekia 1,3 mlrd. dolerių. Lietuva yra didžiausia JAV produkcijos pirkėja tarp Baltijos šalių, o įsigyti JAV produkciją raginamos ir kaimyninės šalys – tai reikalinga dėl regioniškumo, suderinamumo ir integracijos. Puikus to pavyzdys – visų Baltijos šalių kartu įsigyjamos HIMARS sistemos, pažymima ministerijos pranešime.

Dalis pajėgumų įsigijami JAV paramos fondų pagrindu, taip sudarant galimybes greičiau vystyti pajėgumus, užtikrinti NATO reikalavimų išpildymą, bendrų NATO ir JAV standartų išlaikymą, taip pat – gauti partnerių turimą ekspertizę. Įsigijimai iš JAV užtikrina galimybes esant kritinėms sąlygoms greitai gauti papildomą įrangą, taip pat turėti jau parengtą personalą šia įranga naudotis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją