„Dėl jo gyvybės kovota apie savaitę“, – teigiama S. Tvirbuto pranešime.
„Penktadienį mirė du pacientai, turėję sunkių gretutinių ligų ir priklausantys 80–90 amžiaus grupei. Ligoninėje nuo praėjusios savaitės iš viso mirė 4 žmonės, turėję legioneliozės diagnozę“, – priduria LSMU Kauno ligoninės atstovas.

Anot S. Tvirbuto, šį savaitgalį atvežtas ir LSMU Kauno ligoninės Suaugusiųjų intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje paguldytas dar vienas sunkesnės būklės ligonis, kuris priklauso 80–90 amžiaus grupei.

„Šiame skyriuje taip pat gydomas 70–80 metų amžiaus ligonis, esantis čia apie savaitę. Iš viso ligoninėje turime 10 ligonių su legioneliozės diagnoze“, – teigė ligoninės atstovas.

ELTA primena, kad NVSC antradienį pranešė, jog balandžio 27–gegužės 2 dienomis gavo 12 pranešimų apie Kauno apskrityje užregistruotus legioneliozės atvejus, iš kurių 9 – Kauno rajone, 3 – Kauno mieste.

NVSC Kauno departamentas ketvirtadienį gavo dar 3 pranešimus iš gydymo įstaigų apie patvirtintus legioneliozės atvejus Kauno rajone ir pradėjo epidemiologinius tyrimus.

Penktadienį pranešta apie dar 3 legioneliozės atvejus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją