Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė ELTAI teigė, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas šių metų balandžio 13 d. tenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro prašymą ir priėmė nutartį, kuria dukters nužudymu įtariamai moteriai (gim. 1991 m.) skyrė kompleksinę stacionarinę teismo psichiatrijos ir teismo psichologinę ekspertizę.

Anot prokuratūros atstovės, įtariamoji nužudytos mergaitės motina šiuo metu tebėra gydymo įstaigoje, medikų prižiūrima.

„Laukiama, kol moteriai bus atlikta teismo skirta kompleksinė stacionarinė teismo psichiatrijos ir teismo psichologinė ekspertizė“, – tvirtino G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Daugiau detalių apie ikiteisminį tyrimą prokuratūros atstovė nepateikė.

ELTA primena, kad balandžio pradžioje pranešta, jog Elektrėnų savivaldybėje, Vievyje, bute, rastas mirusios, galimai nuskandintos, mergytės (gim. 2018 m.) kūnas.

Įtarimai pareikšti mergaitės motinai (gim. 1991 m.), ji paguldyta į ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl artimo šeimos nario nužudymo. Jis šiuo metu yra tęsiamas.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kad nužudė savo artimąjį giminaitį ar šeimos narį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją