Teigiama, kad, konstruojant Rytų Europos saugumo modelį, panašios lyderystės imasi ir Vokietija, todėl atsiranda stipri ir akivaizdi trintis su Lenkija. Ar vokiečiai ir lenkai bando varžytis?

„Lenkai ugdo savo jėgą. Jie darosi nebe tiek priklausomi nuo NATO, nuo senųjų NATO valstybių jėgų. Jie patys kuria savo armiją ir stiprina savo sienas“, – teigia profesorius. Anot jo, galbūt dėl to ir yra bijoma lenkų ar bandoma su jais varžytis.

Profesoriaus teigimu, lietuviai net ir šiuo metu per daug „dergiasi“ ant Lenkijos. Ar tam, vėlgi, kliudo mažojo brolio vaidmuo bei pyktis, dėl neturimos balso teisės?

„Jau turbūt reikia išmokti tas pamokas, kad didysis brolis kartais yra reikalingas, nes jis yra didelis, tai dar ir kaip auklėjimo darbu gali užsiimti“. Dėl to aš noriu grįžti prie brigados temos. Čia dusinamės, vokiečių ta brigada bus ar nebus, kaip ji užpildys, na, o kodėl lenkų brigados nebijom?“, – teigia profesorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)