L. Pernavas yra sukaupęs 28 metų darbo patirtį teisėsaugos srityje, 2014–2019 m. ėjo Policijos generalinio komisaro pareigas.

Vilniaus universitete teisės magistro laipsnį įgijęs L. Pernavas vadovavo policijai – didžiausiai teisėsaugos institucijai, įgyvendindamas jos modernizavimo pokyčius. L. Pernavas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, už pavyzdingą tarnybą skatintas daugiau nei 60 kartų, jam įteiktas ne vienas atskirų teisėsaugos institucijų ir Lietuvos kariuomenės žinybinis medalis.

Per savo profesinę karjerą L. Pernavas kvalifikaciją kėlė stažuotėse ir kursuose Lietuvoje, Kanadoje, JAV, Ispanijoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vengrijoje, vadovavo ir sėkmingai įgyvendino ES tarptautinius Dvynių projektus.

„L. Pernavo nuveikti darbai kalba patys už save, per tarnybos laikotarpį jis įrodė savo lojalumą ir atsidavimą valstybei, o jo reputacija patvirtina tinkamumą eiti vadovo pareigas“, – pranešime spaudai cituojamas šalies vadovas G. Nausėda.

Delfi, remdamasis šaltiniais, dar kovo 10 dieną pranešė, kad prezidentas pasirinko L. Pernavo kandidatūrą.

Tačiau ats L. Pernavas tąsyk šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė, jis Delfi sakė neturintis ką komentuoti.

„Nieko aš nepatvirtinu“, – trumpai sakė L. Pernavas, o sulaukęs tolimesnių klausimų paprašė jam paskambinti vėliau.

Neslėpė nerimo

Reaguodama į šią žinią Lietuvos policijos profesinė sąjunga (LPPS) neslėpė nerimo. Profsąjunga kovą išplatintame pranešime teigė mananti, kad ši kandidatūra galėtų būti žalinga institucijai.

Anot LPPS, vos nesužlugdęs didžiausios teisėsaugos institucijos L. Pernavas gali padaryti labai didelę žalą tokiai svarbiai tarnybai kaip STT.

„Būdamas generaliniu policijos komisaru L. Pernavas ėmėsi reformos policijoje, tačiau visa reforma buvo paremta lozungais ir šou, o ne realia ir atsakinga veikla. Vos pristačius, kaip ketinama reformuoti policiją, didžiausią teisėsaugos instituciją, sakėme – reforma taps Damoklo kardu profesionalumui. Tai šiandien ir matome, mūsų prognozės, kurias L. Pernavas vadino pasakomis, deja, tvirtinasi 100 procentų“, – LPPS pranešime spaudai buvo cituojama profsąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

L. Pernavo pasiūlymą į STT vadovus ji pavadino spjūviu visai teisėsaugai į veidą.

„Tai būtų spjūvis teisėsaugos pareigūnams, kurių pagrindinės vertybės yra profesionalumas ir atsakomybė. L. Pernavas, būdamas policijos vadovu, nesugebėjo parodyti nei viena, nei kita“, – akcentavo R. Katinienė.

Primename, kad kovo pabaigoje baigėsi STT direktoriaus Žydrūno Bartkaus kadencija.

STT direktorių skiria prezidentas Seimo pritarimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)