Dabar konflikto epicentre tuomet buvęs Gintautas Paluckas teigia, kad iš klaidų, jeigu prireiks, bus pasimokyta.

Pergalę savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose šventusi Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) neeilinius pokyčius demonstruoja ir reitingų lentelėje, tai rodo naujausia Delfi užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ balandžio 18–27 dienomis atlikta visuomenės nuomonės apklausa. 

Pirmąją politinių partijų reitingų lentelės poziciją užima opozicinė LSDP. Dar kovo mėnesį šią partiją būtų pasirinkę 12,9 procento apklaustųjų, o balandžio mėnesio rezultatas pasiekė 17 procentų. Šis prieaugis viršija paklaidos ribas ir siekia 4,1 procento.

Šioje Seimo kadencijoje LSDP tokio aukšto reitingų rezultato dar nebuvo pasiekusi.

Skaudžios politinės skyrybos

Po 2016 metų Seimo rinkimų LVŽS pradėjo derybas – lygiagrečiai kalbėjosi tiek su LSDP, tiek ir su Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionimis demokratais (TS–LKD). Pastarieji iškovojo 31 mandatą parlamente.

Visgi, 2016 metų lapkritį, prieš pirmąjį naujos kadencijos Seimo posėdį buvo pasirašytas LVŽS ir LSDP susitarimas dėl valdančiosios koalicijos suformavimo. Parašus ant koalicijos sutarties dėjo LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis ir tuometis LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Politikos užkulisiuose buvo kalbama, kad LVŽS socdemams siūlė tris ministerijas: Socialinės apsaugos ir darbo, Teisingumo bei Užsienio reikalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)