Pranešime nurodoma, kad teismas šių metų kovo 2 d. ieškovų pateiktą ieškinį priėmė, nustatė atsakovui 20 dienų terminą atsiliepimui į ieškinį pateikti.

Atsakovas Remigijus Žemaitaitis teismui pateiktame atsiliepime į ieškinį nurodo, kad su pareikštu ieškiniu nesutinka. Teigia, kad jis sąžiningai vykdo jam, kaip Tautos atstovui, priskirtas pareigas, kurių viena iš pagrindinių yra veikti Lietuvos valstybės ir Tautos interesais. Jis savo paskyroje jokios klaidinančios ar tikrovės neatitinkančios informacijos apie ieškovus nepaskelbė, o tik išdėstė savo nuomonę apie ieškovų tam tikrą viešai deklaruojamą elgesį bei asmeniškai vertino ir sugretino pačių ieškovų viešai skelbiamas naujienas.

Jo įrašai laikytini sąžiningai reikšta nuomone (kritika) visuomenei aktualiais klausimais, o viešai dėstoma nuomonė, net jeigu ji ir nėra palanki, tačiau reiškiama sąžiningai ir visuomenei svarbiais tikslais, negali būti pripažinta neteisėtais veiksmais. Prašo ieškinį atmesti kaip nepagrįstą ir priteisti atsakovui iš ieškovų turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Klaipėdos apylinkės teismo gegužės 3 d. nutartimi civilinėje byloje nutarta skirti parengiamąjį teismo posėdį, kuris vyks 2023 m. gegužės 31 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)