Pasak prezidento, Gegužės 3-iosios Konstitucija – ypatingos reikšmės dokumentas, liudijantis Lietuvos ir Lenkijos ilgaamžį istorinį bendrumą ir per amžius į mūsų tapatybes įsišaknijusį atsidavimą laisvės, pilietiškumo ir valstybingumo idėjoms.

„Gegužės 3-iosios Konstitucija – išskirtinės dviejų tautų bendrystės pavyzdys, kartu ir bendras indėlis į Europos ir viso pasaulio istoriją“, – rašoma prezidento sveikinime.

Šalies vadovas pasidžiaugė Lietuvos ir Lenkijos tvirta draugyste ir bendradarbiavimu tiek dvišaliu, tiek daugiašaliu formatu ir pabrėžė, jog Lenkija – patikima sąjungininkė ir svarbi Lietuvos partnerė, skelbiama pranešime.

Prezidento teigimu, ypač svarbu, kad Lietuva ir Lenkija vieningai remia savo brolius ir seseris Ukrainoje. Lietuvos vadovas pažymėjo esąs užtikrintas, kad Lietuva ir Lenkija, kartu su partnerėmis, rems Ukrainą iki pat jos pergalės ir palaikys šalies siekius tapti visateise Europos Sąjungos ir NATO nare.

Pasak prezidento, NATO viršūnių susitikimas Vilniuje šią vasarą bus dar viena proga parodyti mūsų Aljanso stiprybę ir vienybę.

Oficialiame sveikinime prezidentas perdavė Lenkijos vadovui nuoširdžią pagarbą, skelbia Prezidentūra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)