„Į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos. Gaisrininkai ištraukė skenduolio kūną, medikai konstatavo mirties faktą, o pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti“, – sako Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Iš karto buvo matyti, kad kūnas jauno vaikino – beveik neabejota, kad tai nuo vasario mėnesio ieškomas penkiolikmetis Mykolas.

Policija pranešė ir į įvykio vietą buvo atvažiavę jo tėvai. „Pirminiais duomenimis, taip, jie atpažino“, – sako policijos atstovė.

Visgi policija Mykolą vis dar laiko dingusiu be žinios.

„Dėl to, kad policija laukia oficialios ekspertų išvados. Kai bus patvirtinta, kad būtent tai yra tas asmuo, kuris nuo vasario mėnesio ieškomas, tuomet policija galės būtent patvirtinti, kad tai jis“, – sako Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Policija sako, kad DNR tyrimai tapatybei nustatyti bus atlikti pagreitinta tvarka. Gavus rezultatus, dingusiojo paieška oficialiai bus nutraukta.

Pranešama, kad jaunuolio kūnas buvo smarkiai apiręs, tėvai sūnų atpažino iš drabužių.

„Nuvykę į vietą atpažinome savo vaiko rūbus. Vyksta ekspertizė, po jos policija patvirtins. Esame dėkingi už jūsų pagalbą, palaikymą ir linkėjimus. Labai prašome išlaikyti rimtį ir ramybę“, – sako Mykolo tėtis.

Ugniagesiai sako, kad ši atkarpa palei upę buvo tikrinta ne kartą. Manoma, kad kūnas galėjo būti užstrigęs tarp šakų ar kitų upėje esančių šakų.