Komisija incidentą įvertino neigiamai

Panevėžio rajono savivaldybės Vaiko gerovės komisijos posėdyje buvo analizuojamas nepilnamečio poelgis, turint narkotines medžiagas Smilgių gimnazijoje.

Pasak Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės Jonės Baronaitės-Šniutės, Smilgių gimnazijai buvo pasiūlyta stiprinti prevencines pamokas.

Vaiko gerovės komisija nusprendė pasiūlyti Smilgių gimnazijai stiprinti prevencines priemones žalingų įpročių temomis, kad tokie dalykai, kai nepilnamečiai apsinuodija narkotinėmis medžiagomis, daugiau nepasikartotų. Komisija patį incidentą įvertino neigiamai. Buvo nustatyta tam tikra bausmė, skirta jaunuoliui, bet dėl duomenų apsaugos daugiau nieko atskleisti ir negalime“, – kalbėjo J. Baronaitė-Šniutė.

Imsis visų įmanomų priemonių

Panevėžio rajono Smilgių gimnazijos direktorės Astos Kačarauskienės teigimu, mokymo įstaiga imsis visų įmanomų priemonių, kurių metu bus stebimas vaikų elgesys ir skatinamos prevencinės pamokos.

„Po mūsų gimnazijoje įvykusio neeilinio incidento likome šokiruoti. Bandysime išsamiau kalbėtis su gimnazijos mokiniais, jiems pravesti kuo daugiau prevencinių pamokų, taip skatindami suvokti narkotinių medžiagų žalą. Vykdome prevencines programas, kuriomis siekiame ugdyti mokinių atsparumą žalingiems įpročiams. Tikimės, kad tokie įvykiai daugiau nebepasikartos“, – tikino A. Kačarauskienė.

Asta Kačarauskienė

Neeilinis įvykis

Priminsime, kad Smilgių gimnaziją neeilinis įvykis sukrėtė vasario pradžioje. Naujienų portalo JP žiniomis, pertraukos metu, nepilnamečiai moksleiviai, išėję į lauką parūkyti, pasiūlė trylikametei mergaitei kartu prisijungti prie jų kompanijos. Nepilnametė įtraukė kelis dūmus ir po kurio laiko apalpo.

Atvykus į gimnaziją medikams ir policijos pareigūnams, mokinė nedelsiant buvo pristatyta į Respublikinę Panevėžio ligoninę.

Neoficialiomis žiniomis, paauglei, praplovus skrandį ir patikrinus kraują, buvo rasta narkotinių medžiagų.

Tąkart Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Rasa Meištė patvirtino, kad toks įvykis buvo registruotas.

Policijos atstovė aiškino, kad trylikametė mergaitė įsivaizdavo rūkanti paprastą cigaretę ir net nenutuokusi, jog ji gali būti su tam tikromis priemaišomis.

Apie įvykį sužinojo daug vėliau

Tuo tarpu gimnazijos vadovai apie šį incidentą sužinojo daug vėliau. Smilgių gimnazijos socialinės pedagogės Ligitos Lamauskienės teigimu, apie šį įvykį gimnazijos vadovai sužinojo tik po laiko, bet informacijos, kad mergaitės kraujyje rasta narkotinių medžiagų, – negavo.

„Sužinojome tik faktą, jog mergaitė atsidūrė ligoninėje. Šalia buvę vaikai nieko apie tai nekalbėjo ir mūsų neinformavo. Visa informacija perduota atsakingoms institucijoms, kurios ir aiškinasi šį įvykį. Informacijos apie kraujyje rastas narkotines medžiagas – negavome“, – kiek anksčiau tikino L. Lamauskienė.