Agresoriaus Gynybos ministerijoje prasidėjo valymas.

Atleistas už ginkluotųjų pajėgų aprūpinimą atsakingas viceministras M. Mizincevas, jo vietą užėmė „Rosgvardijos“ vado pavaduotojas A. Kuzmenkovas.

Tokiu būdu ministerijoje stiprėja FSB grupuotė.

Zaporižios kryptis

Dominuoja tradicinė artilerinė rutina, kontaktinėje linijoje sąlyginai ramu. Tuo tarpu Melitopolyje į orą pakeltas okupantus aptarnaujančios „policijos“ skyriaus viršininko automobilis.

„Pačiam viršininkui pasisekė dar mažiau nei automobiliui – rusams teks ieškoti naujo subinlaižio“, – rašo ekspertai.

Pietų kryptyje rusai „Kalibr“ raketomis atakavo Mykolajivo uostą.

Yra versija, kad taip jie bando daryti įtaką grūdų susitarimo vykdymui, t.y., priversti puses sėsti prie derybų stalo ir reikalauti Ukrainos nutraukti Krymo atakas jūriniais dronais.

Tuo pačiu neatmestina, kad rusai bando sunaikinti šių dronų dislokacijos vietas.

Dalis raketų atakavo oro uostą, tad, tikėtina, šiuo smūgiu siekta platesnio efekto, nei tik taikiniai ant vandens.

Luhansko kryptis

Svatovė. Daugiausia darbo artileristams ir žvalgams, kontaktinėje linijoje vyksta lokalūs poziciniai susidūrimai.

Kremina. Lokalūs susidūrimai Ploščankos – Červonopopivkos ruože ir miške į pietvakarius nuo Kreminos. Panašu, rusai ištaškė savo puolimo potencialą, po truputį pereina į gynybą.

Lisičianskas. Dominuoja lokalūs poziciniai susidūrimai. Ukrainiečiai nežymiai pagerino savo padėtį prie Spirnės.

Donecko kryptis

Ukrainiečiai antrą kartą per šią savaitę dronais smogė agresoriaus degalų saugyklą Rovenkuose. Tendencija labai gera, nes jei tokie smūgiai į gynybos gilumą tęsis, jie gali paralyžiuoti ar bent sutrikdyti agresoriaus vienetų tiekimą. Tokiu atveju tai netruks atsiliepti padėčiai karščiausioje fronto kryptyje.

Bachmutas. Chromovėa –Bohdanivkos ruože agresoriaus puolimas išsikvėpė.

Net rusams akivaizdu, kad šimtąjį kartą atakuoti toje pat vietoje ir nieko nepasiekti yra ženklas, kad gal vertėtų kažką keisti.

Jie vykdo mažesnio intensyvumo atakas, persigrupuoja. Tuo pačiu tęsia tai, ką pradėjo vakar – kiek šiauriau, prie Orichovo - Vasylivkos ieško silpnų ukrainiečių gynybos vietų ir kol vyksta persigrupavimas, kausto jų pajėgas.

Bachmuto mieste rusai įsitvirtinta Juvileinaya – Čaikovskogo gatvių sankirtoje, bando atkirsti Bachmuto mieste likusią ukrainiečių grupuotę atakuodami iš pietų Chromovės link.

Časiv Jaras – Ivanivskė kelio pietinėje dalyje rusai toliau daužo galva į Ivanivskės gynybą. Ukrainiečiai išlaiko iniciatyvą pietinėje Časiv Jaro dalyje.

Avdijivka – Marijinka. Avdijivkos šiauriniame flange ukrainiečiai surengė kontratakas ir išmušė rusus iš užvakar užimtų pozicijų palei geležinkelį.

Agresorius bando susigrąžinti, ko neteko. Kol kas sekasi ne kaip.

Pervomaiskės ruože rusai atnaujino atakas Nevelskės link, mūšio baigtis neaiški.

Marijinkos ruože rusai toliau intensyviai atakuoja, pasistūmėti jiems nepavyksta.

Vuhledaras. Be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją