Apie iniciatyvos progresą A. Tapinas nuolat praneša savo feisbuke ir „Substack“ kanale.

„Mes turim situaciją, kai yra padėti pinigai ant stalo ir tik nuo politiko sąžiningumo priklauso, ar jis pasiims tiek, kiek jam pridera pagal atliekamas pareigas, ar viską kiek gali.

Žinodamas, kad kontrolės mechanizmas neegzistuoja. Auditų nėra, jokia savivaldybės buhalterė neišdrįs kvestionuoti įtakingo regiono politiko atnešamų ir numetamų kvitų, nors turėtų plika akimi matyti, kad jie surinkti iš visų pakampių ir pateikiami paskutinę dieną“, – viename feisbuko įraše rašė A. Tapinas.

Jis teigė, jog sulaukia klausimų – kam tiek vargo, jeigu situacija vis tiek nesikeis.

„O aš manau, kad pasikeis. Gal aš tapsiu nekenčiamiausiu visų regionų politikų žmogumi, bet man tikrai yra kilęs azartas įrodyti, kad gali pasikeisti“, – teigė A. Tapinas.

Visuomenininkas taip pat tikino, jog šių finansinių ataskaitų viešinimu siekia trijų tikslų.

„1. Nesąžiningai įsisavinti pinigai būtų grąžinti į rajono biudžetą ir panaudoti viešojo intereso labui. Pažeidę BK politikai atsakytų pagal įstatymą, nes kad ir kokia būtų maža tarybos nario alga, tai nesuteikia teisės klastoti dokumentus ir piktnaudžiauti;

2. Kad politikai suprastų, jog „balius baigėsi“ – nuo šios kadencijos jie bus stebimi. Sužiūrėti vieno ketvirčio naujos tarybos ataskaitas – bus juokų darbas palyginti su šituo krūviu, kurį turiu dabar;

3. Kad būtų keičiami tiek savivaldybių Reglamentai, tiek bendri teisės aktai, kurie užkardytų galimybes piktnaudžiauti, išskaidrintų procesą ir priverstų politikus sąžiningai atsiskaityti už tuos pinigus, kuriuos jie gauna savo pareigoms vykdyti. Ką ir kviečia daryti STT, ką ir kviesim daryti Seimo narius“, – vardijo jis.

A. Tapinas vienos konkrečios savivaldybės – Pagėgių – pavyzdį apibūdino taip: „Piktnaudžiavimas. Dokumentų klastojimas. Fiktyvių čekių teikimas. Neteisėtas įrangos pirkimas. Automobilių nuoma nesveikomis kainomis arba iš savęs. Kuro pylimas cisternomis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)