Kaip skelbiama žiniasklaidai išplatintame pranešime, komisija iš atsakingų institucijų renka informaciją, kokių priemonių vykdant viešuosius pirkimus „Litexpo“ ėmėsi galimoms korupcijos rizikoms eliminuoti ir kokios taikomos korupcijos prevencijos priemonės.

Anot komisijos, taip pat domimasi, kaip yra valdomi galimi interesų konfliktai, taip pat ar privačius interesus privalantys deklaruoti asmenys yra nustatyta tvarka Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) pateikę privačių interesų deklaracijas.

Viešųjų pirkimų tarnybos yra paprašyta įvertinti viešai skelbiamą informaciją apie „Litexpo“ galimai neskaidriai organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus supaprastinta tvarka iš vienintelio šaltinio.

Apibendrinus institucijų gautus paaiškinimus, klausimas bus teikiamas svarstyti artimiausiame Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje.

ELTA primena, kad dėl galimo neskaidraus ryšio paslaugų ir įrangos pirkimo NATO susitikimui į VPT kovo pabaigoje kreipėsi „Bitė Lietuva“.

Bendrovė kaltina „Litexpo“ tuo, kad konkurse telekomunikacijų paslaugoms NATO susitikimo metu pirkti dalyvauti leista tik „Telia Lietuva“, kurios vienas vadovų Aleksandras Golod priklauso „Litexpo“ valdybai. „Bitė“ tikina galėjusi paslaugas suteikti 900 tūkst. eurų pigiau.

Vyriausybė praėjusių metų birželį priėmė nutarimą „Dėl Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos šalių vadovų susitikimo Lietuvoje 2023 metais organizavimo“, kuriame Užsienio reikalų ministerija „Litexpo“ kartu ar atskirai įpareigotos užtikrinti „Litexpo“ parodų rūmų parengimą Aljanso lyderių susitikimui pagal NATO reikalavimus.

NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją