L. Ragelskis šioje baudžiamojoje byloje pripažino kaltę, siūlė sostinės policijos pareigūnui Dainiui Daukantui susitaikyti, bet tačiau pastarasis susitaikyti nesutiko. Teismo kaltinamasis prašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, laiduotoja paskiriant jo motiną Aldoną Ragelskienę.

Tuo metu valstybinį kaltinimą byloje palaikęs prokuroras Alvydas Markauskas prašė teismo L. Ragelskį pripažinti kaltu dėl šmeižimo ir skirti jam 3 tūkst. eurų baudą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas iš dalies tenkino prokuroro prašymą. Teismas pripažino L. Ragelskį kaltu dėl šmeižto, skyrė jam 2,5 tūkst. eurų baudą.

Šis sprendimas gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Bylos duomenimis, L. Ragelskis 2022 m. sausio 21 d. internetinėje vaizdo įrašų platformoje „Youtube“ tiesiogiai transliavo vaizdo įrašą, kuriame, filmuodamas save sostinės Gedimino prospekte, kreipėsi į visuomenę, pranešdamas, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas D. Daukantas esą yra „VSD agentas“, kuris skundžia kitus policininkus. Anot teisėsaugos, vaizdo įraše L. Ragelskis policijos pareigūną įžeidinėjo, jį vadindamas „ciuckiu“, „išgama“, „mazgote“, „šūdo gabalu“.

Anksčiau L. Ragelskis teisme teigė, kad apie policijos pareigūną nepagarbiai kalbėjo, nes tokią nuomonę buvo susidaręs po to, kai sužinojo, kad policija atnaujino administracinę teiseną jo atžvilgiu dėl teisėtų policijos pareigūnų nurodymų nevykdymo. Kaltinamasis praėjusiame teismo posėdyje taip pat sakė, kad apie D. Daukantą jis nusprendė viešai kalbėti, pasipiktinęs policijos elgesiu 2021 m. rugpjūčio riaušių prie Seimo malšinimo metu.

L. Ragelskis šiuo metu yra kaltinamasis ir kitoje baudžiamojoje byloje. Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama byla, kurioje jam pateikti kaltinimai dėl kurstymo, tyčiojimosi iš baltarusių, žydų, viešosios pagarbos vietos išniekinimu. Prokuratūros duomenimis, 2020 m. spalį L. Ragelskis prie Baltarusijos ambasados pastato Mindaugo gatvėje, Vilniuje, filmavo save, tyčiojosi iš protestuojančių žmonių, kalbėjo apie getus, litvakus.

Kitame „Youtube“ kanale patalpintame vaizdo įraše, anot teisėsaugos, L. Ragelskis įžeidinėjo protestuojančiuosius prieš autoritarinį Baltarusijos prezidentą A. Lukašenką, tyčiojosi iš jų.

Taip pat, prokuratūros duomenimis, viename iš vaizdo įrašų L. Ragelskis fiksavo, kaip esą išniekino viešą pagarbos vietą – į šiukšlių maišą sukrovė prie Baltarusijos ambasados pastatytus nuo Minsko režimo žuvusių aktyvistų portretus, pastatytas žvakes, gėles.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)