„Žinau, kad žadėjai, jog Vilnius bus be cirkų, bet aš labai noriu palinkėti, kad šiame solidžiame mieste būtų daug netikėtumo, džiaugsmo, įsitraukimo, stebuklo (...). Sveikinu užsidėjus šią džiugią naštą ir linkiu ją ilgai nešti“, – sveikindamas V. Benkunską sakė R. Šimašius.

Tuo metu V. Benkunskas savo kalboje sostinės gyventojams padėkojo už išreikštą pasitikėjimą. Naujasis Vilniaus vadovas džiaugėsi ir gražiu sutapimu vadino tai, jog sostinės meru tapo labai reikšmingu miestui laiku – minint Vilniaus gimtadienį.

„Taip jau sutapo, kad miestiečiai Vilniaus raktus man patikėjo minint 700-ajį mūsų miesto jubiliejų“, – sakė V. Benkunskas ir pridūrė, kad nors miestas ir skaičiuoja šimtmečius, tačiau yra jauna ir veržli Šiaurės Europos sostinė.

Politikas miesto gyventojams linkėjo puoselėti vienybę ir sutelkti dėmesį į tai, kas svarbu.

„Kad Vilnius taptų miestu, kuris priklauso visiems. Nuo studento, kuris nusipelno į universitetą važiuoti nauju autobusu, iki privataus namo gyventojo, neprivalančio dirbti savo šeimos vairuotoju, kasryt vežant savo vaikus į mokyklas ir darželius. Nuo mažiau galimybių turinčio ir dažnai mūsų visų apleisto žmogaus, iki visų mūsų dievinamo profesionalaus atleto, atstovaujančio miesto komandai.

Nuo namus dėl karo palikusiam ukrainiečio iki amerikiečio ar švedo, atvykusio į Vilnių ieškoti finansavimo galimybių. Nuo gatvės maisto mėgėjo, iki gurmano, svajojančio apie Michelin žvaigždute pažymėtus restoranus. Nuo reiverio Islandijos gatvėje, iki gerai išsimiegoti tiesiog norinčio žmogaus iš Laisvės prospekto. Nuo mokykloje, deja, vis dar patyčias patiriančio jaunuolio, miesto mero“, – akcentavo V. Benkunskas.

Anot politiko, Vilnius yra pasiruošęs Europos kontekste tapti dar ryškesnis. Jo teigimu, šimtametis miesto paveldas, šiuolaikiniai kultūros renginiai, jaunų verslininkų kuriamos darbo vietos yra tai, kas, padedant miesto gyventojams, iškeltų sostinę į kitą lygmenį.

„Kiekvieną kviečiu kartu paversti šią viziją realybe. Dar plačiau atverti mūsų mylimo miesto vartus jo gyventojams ir svečiams, kad kiekvienas čia jaustųsi laukiamas ir įvertintas“, – kiekvieną miesto gyventoją prie darnesnio ir sėkmingesnio Vilniaus kūrimo prisijungti kvietė naujai išrinktas sostinės meras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)