Tokiam nutarimo projektui bendru sutarimu pritarė trečiadienį posėdžiavę šio komiteto nariai. Ketvirtadienį projektą svarstys Seimas.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje Seimo nariai Julius Sabatauskas, Agnė Širinskienė siūlė rinkimus nukelti į rugsėjo mėnesį.

„Orientuokimės į tokią datą, kai žmonės bus sugrįžę iš atostogų ir galės kuo gausiau dalyvauti rinkimuose, nes diskredituojama rinkimų sistema, kai į rinkimus ateina 10-20 proc. rinkėjų“,- sakė A. Širinskienė.

Konservatoriai Jurgis Razma ir Andrius Vyšniauskas ragino rinkimus surengti anksčiau, pvz. rugpjūčio pabaigoje, kai daugelis žmonių jau bus sugrįžę iš atostogų.

„Nenorėčiau sutikti, kad rugpjūčio pabaiga dramatiška data, rugpjūčio pabaigoje jau mažiau yra atostogaujančių. Manau, kad komitetas išmintingai pasirinks datą“,- komiteto posėdyje sakė J. Razma, akcentuodamas siekį kuo greičiau turėti pilnos sudėties Seimą.

Galutinį sprendimą dėl rinkimų datos Raseinių-Kėdainių rinkimų apygardoje turės priimti Seimas.

Anot Seimo teisininkų, pirmalaikiai Seimo nario rinkimai, kai nutrūksta Seimo nario, išrinkto vienmandatėje rinkimų apygardoje, įgaliojimai, turi būti surengti ne vėliau kaip per 6 mėnesius.

Vienmandatės Raseinių-Kėdainių rinkimų apygardos rinkėjai neteko savo išrinkto Seimo nario Arvydo Nekrošiaus, kuris tapo Raseinių rajono meru.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją