„Su daugeliu iš jūsų esame pažįstami jau ne pirmus metus, bet su didžiąja dauguma darbus pradedame būtent šiandien. Neabejoju, kad ši kadencija tikrai išsiskirs savo kompetencija ir gebėjimais realizuoti tuos lūkesčius, kuriuos šiandieną deda į mus vilniečiai“, – į tarybos narius kreipėsi V. Benkunskas.

„Neabejoju, kad būsite konstruktyvūs, reiklūs man, bet ir sau patiems. Nuo to, kaip išnaudosime geriausias savo savybes ir priklausys, kokia mūsų bus kadencija“, – pridūrė jis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionio demokratų (TS-LKD) ir Laisvės partijos frakcijos Vilniaus miesto taryboje pastarąją savaitę padėjo parašus po koalicijos sutartimi.

Paviešintoje koalicijos programoje numatyta 12 tikslų naujajai miesto valdžiai.

Frakcijoms pavyko susitarti dėl vienodo vicemerų skaičiaus savivaldybėje – po 2 vicemerus turės tiek konservatorių, tiek Laisvės partijos frakcijos. Laisvės partijos frakcijos deleguotų vicemerų atsakomybių numatytos sritys – švietimas ir sportas.

Iš aštuonių Vilniaus savivaldybės taryboje esančių komitetų, konservatoriai pirmininkus deleguos į 5, o Laisvės partijos frakcija – 3 komitetus. „Laisviečių“ deleguoti pirmininkai vadovaus Sveikatos, Miesto ūkio ir Miesto plėtros komitetams.

Valdančiajai koalicijai Vilniaus savivaldybės taryboje priklausys 28 iš 51 tarybos narių – 19 konservatorių ir 9 „laisviečiai“.

Konservatoriai siūlė į valdančiąją koaliciją jungtis ir 4 į tarybą išrinktiems Lietuvos socialdemokratų partijos atstovams. Visgi Vilniaus socialdemokratų taryba nusprendė nepriimti iš konservatorių gauto kvietimo pradėti derybas dėl valdančiosios koalicijos Vilniuje.

Pasak jų, sprendimas buvo priimtas vadovaujantis ideologiniais skirtumais tarp socialdemokratų ir valdančiąją ašį sudarančių partijų bei vilniečių poreikių turėti alternatyvią, visiems miesto gyventojams atstovaujančią ir girdimą politinę jėgą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją