„Pedofilijos bylų yra tikrai nemažai, nukenčiančių vaikų irgi. Kitas dalykas, mums visada Europos institucijos indikuoja, kad „jūs dar ne viską radote“. Jie skaičiuoja, kad Europoje nukenčia maždaug 1 iš 5 vaikų. Tai sako, kad skaičiai, kokius jūs turite, tikėtina, kad ne visi ir pranešė“, – LRT radijui trečiadienį sakė E. Žiobienė.

„Man atrodo, vienas iš svarbių dalykų – vaikai paprastai nukenčia nuo savo artimos aplinkos, ir todėl man labai norėtųsi, kad mes visgi pagaliau visuomenėje pasitikėtume mokykla ir leistumėme tikrą lytinį švietimą mokykloje. Toks, koks vaikams turėtų būti. Lytiškumo studijos kaip po tokios turi būti, turime patikėti mokytojais“, – akcentavo vaikų teisių apsaugos kontrolierė.

Pasak E. Žiobienės, kelią tinkamam lytiniam švietimui užkerta tėvų konservatyvumas ir manymas, kad mokyklose vaikai lytiškumo bus mokomi netinkamai.

Edita Žiobienė

„Šiandien, kad ir kaip tėvai atrodytų modernūs, jauni žmonės, bet kai eina kalba apie jų vaikų lavinimą, jie kažkodėl tampa labai konservatyvūs, jie labai prieš, nes atrodo, kad mokykla ištvirkins jų vaikus“, – pasakojo vaikų teisių apsaugos kontrolierė.

„Bet tada jie savo vaikus nukreipia į pornografijos puslapius, socialinius tinklus pačius negeriausius. Ir tuo pačiu vaikas nežino dėl netinkamo seksualinio elgesio su juo, jis nežino, kaip jis turi elgtis, jis nežino, kas yra neleistina, kas yra kitas žmogus, kuris negali liesti jo kūno. Jis nežino ribų, o tai yra labai svarbu“, – pabrėžė ji.

ELTA primena, kad per pirmuosius tris šių metų mėnesius gauta virš 105 pranešimų apie galimą seksualinį smurtą prieš vaikus. Praėjusiais metais fiksuota apie 300 galimo seksualinio smurto prieš vaikus atvejų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)