Socialiniuose tinkluose žmonės dalijasi nuotraukomis, kaip Suvalkijoje, Vilkaviškio rajone, balandžio 25-oji labiau primena ne pavasarį, o žiemą.

Anot sinoptikų, tokie reiškiniai neturėtų stebinti. Lygiai prieš 2 metus tą pačią dieną dalyje šalies taip pat buvo balta. 2021 m. balandžio 25 d. visoje šalyje buvo nešilta. Naktį stebėta silpnai neigiama oro temperatūra, o dieną sušilo vos iki 5–9 laipsnių šilumos. Ryte sniego danga vietomis šiaurės vakariniuose rajonuose siekė iki 2–3 cm.

Balandžio antroje pusėje sniegas per daug gal ir nestebina, tačiau kartais pasninga net gegužę. Štai 2021 m. gegužės 3-ąją vietomis pasnigo iki 3–6 cm, o 2020 metais pasitaikė labai vėlyvas sniegas, kuomet gegužės 12-ąją žemė irgi buvo nubalinta. „Taigi, būsimas atšalimas dar neblogiausia kas gali nutikti. Tiesiog labai greitai pripratome prie šilumos“, – juokavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikai.

Jie praneša, kad antradienio pavakare aktyviausių debesų zona buvo nusidriekusi Šiaulių, Marijampolės ir Lazdijų apskrityse. Taip pat nauji židiniai formuojasi ir kituose rajonuose. Čia vietomis intensyviai lyja, griaudėja perkūnija. Šių debesų sistema juda šiaurės rytų, rytų kryptimi.

Artimiausiomis valandomis aktyvūs debesys sparčiai plis į centrinius bei rytinius šalies rajonus. Daugelyje rajonų numatomos trumpos liūtys su perkūnija, per perkūniją vėjo gūsiai sustiprės 15-20 m/s.

Liūtys Vilniuje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją