Delfi pasidomėjo, kaip rytinių ir vakarinių spūsčių problema sprendžiama šiomis dienomis didžiausiuose Lietuvos miestuose: Kaune ir Vilniuje. Ar gali būti, kad dabar taikomi problemos sprendimai yra ne visai tie, kurie gali iš tiesų pakeisti situaciją?

Bene pagrindinė transporto spūsčių problemos priežastis – vaikų vežiojimas į mokyklas ir darželius. Nors esama ir kitų pastebėjimų, akivaizdu, jog moksleivių atostogų metu eismo sąlygos rytinio piko metu būna nepalyginamai geresnės.

Kartas nuo karto pasigirsta svarstymų, jog pakeitus švietimo bei ugdymo įstaigų darbo laiką, kad pamokos prasidėtų ne 8 valandą, o kiek vėliau, transporto srautai išsiskaidytų platesniame laiko intervale ir spūsčių problemos mastas sumažėtų.

Kaip tvarkysis Vilnius? Trys svarbiausios kryptys

Vilniaus miesto savivaldybė Delfi informavo, kad ilgą laiką Vilnius buvo vystomas orientuojantis tik į patogų autotransporto priemonių judėjimą mieste, nesudarant miestiečiams sąlygų ir galimybių laisvai rinktis kelionės būdo, neprisirišant prie vienos judumo formos. Anot savivaldybės atostovų, šiuo metu ruošiamasi skirti didžiausią dėmesį trims kryptims Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)