Žirmūnų paplūdimyje Vilniuje pirmadienį – tarsi vasarą žmonių netrūksta: kas deginasi, kas sportuoja, o kas ramiai migdo vaikus.

Vis daugiau drąsuolių jau bando išsimaudyti vos 12 laipsnių Neries vandenyje, maudymosi sezonui imasi ruoštis ir savivaldybė.

„Formaliai sezono startas yra birželio 1 diena. Tai mes dar turime beveik iki oficialaus maudymosi sezono atidarymo“, – LNK žinioms sakė „Grindos“ atstovas Egidijus Steponavičius.

Ir nors oficialus startas prasideda tik su vasara, netikėtai sušilę orai gali situaciją pakoreguoti.

„Jeigu orai yra fantastiški, tai stengsimės tuos gelbėtojus pasodinti į darbo vietas truputį anksčiau ir saugoti vilniečių poilsį truputį anksčiau.

Nes jeigu oras geras, tai žmonės bet kokiu atveju lįs į vandenį. Todėl mums reikia užtikrinti, kad jie nenukentėtų, maudytis būtų saugus“, – kalbėjo „Grindos“ atstovas E. Steponavičius.

Jis teigė, jog bus žvelgiama į orų prognozes.

Sinoptikai sako, kad džiūgauti atėjusia vasara neverta, nes pokyčiai – jau antradienį.

„Atneš nemažai lietaus, daugiausiai turbūt centriniuose, vakariniuose rajonuose. O rytiniuose rajonuose daugiausiai tokie trumpi, daugiau pavieniai lietūs, ne masiniai. Bet per visą susirinks daugelyje rajonų lietaus“, – apie artimiausių dienų orus LNK žinioms sakė sinoptikė Teresė Kaunienė.

Dar šalčiau bus trečiadienį, kai toliau lis ir atvės iki 7–12 laipsnių šilumos. O po net žadamos šalnos.

„Tada jau sausesnis ketvirtadienis – lietaus mažiau, pasirodys saulė. Bet ta proga – naktimis šalnos, o dienos irgi ne kažin kas – 8–13 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikė T. Kaunienė.

Nieko gero nežada ir ilgalaikės prognozės – gegužė numatoma vėsesnė nei yra įprastai.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: