„Piktavaliai, naudodami specialiai šios dezinformacijos platinimui sukurtą domeną kariuomene[.]com, platina elektroninius laiškus, kuriuose nurodo, kad vykdomas Lietuvos piliečių šaukimas į privalomąją karinę tarnybą ir vėliau jie bus siunčiami kariauti Ukrainoje“, – nurodė KAM.

Ministerija perspėjo, kad šių laiškų turinys neatitinka tikrovės. Teigiama, kad Lietuvos piliečiai į LITPOLUKRBRIG nėra šaukiami, ši tarptautinė brigada veikia pagal atskirą mandatą.

KAM pranešime pabrėžė, kad krašto apsaugos sistemoje naudojami tik kam[.]lt ir mil[.]lt elektroninio pašto domenai, todėl iš bet kokio kito domeno atsiųsti kvietimai tarnauti kariuomenėje nėra validūs.

„Krašto apsaugos ministerija ragina piliečius tikrinti informaciją oficialiuose KAM ir Lietuvos kariuomenės šaltiniuose: interneto svetainėse www.kam.lt, www.kariuomene.lt ir www.karys.lt, taip pat oficialiose Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės paskyrose platformoje „Facebook“, – dėstoma pranešime.

Ši dezinformacijos ataka, apsimetant kitu laiško siuntėju (angl. spoofing), anot KAM, yra regioninė. Panašius laiškus piktavaliai savaitės pradžioje esą platino ir Lenkijoje.

Be to, teigiama, kad pastaruoju metu dezinformaciją apie LITPOLUKRBRIG planus skleidė ir Rusijos propagandiniai naujienų tinklalapiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją