Nuo karščio išsilydę ir nuo dūmų aprūkę daiktai, kiaurai vandeniu sulietos sienos ir grindys. Tik tiek liko iš buto, kuriame kilo gaisras vėlyvą trečiadienio vakarą. Greta gyvenančią ir jau miegojusią kaimynę Dalią pažadino kaimynė, moteris sušuko, kad dega jų namas.

„Pradėjo kaimynė belsti į langą. Priėjau prie jo, tai ji pradėjo šaukti, kad gaisras. Mes greitai apsirengėme ir išbėgome į kiemą“, – LNK žinioms pasakojo moteris.

Tik išėjusi į kiemą moteris ir išvydo liepsnas. Pro langą ir laiptinę ugnis veržėsi į palėpę, nors gaisras kilo pirmame namo aukšte.

„Gaisrininkai atvažiavo, greitosios sulėkė. Mums visiems liepė atlaisvinti kiemą ir eiti tolėliau“, – kalbėjo moteris.

Bute buvo daug degių medžiagų, tad liepsna išplito staiga. Išdegė sienos, lubos, visi viduje buvę baldai ir daiktai. Ugnis apgadino ir bendro naudojimo patalpas.

„Nukentėjo pats koridorius, kuriame yra keturi butai. Daugiausiai (nukentėjo, aut. p.) šio koridoriaus lubos, tų kitų gyventojų butų durys“, – LNK sakė Šiaulių ugniagesių atstovas Gintaras Zonis.

Ugniagesiai iš buto išnešė trijų žmonių kūnus, negyvą vyrą ir jo sugyventinę, bei be sąmonės sunkiai sužalotą laikinai tame pačiame bute gyvenantį vyrą.

„Jis yra apsinuodijęs smalkėmis. Dalinai sąmoningas, dalimis nebe. Todėl sulaukus greitosios pagalbos ekipažo buvo atiduotas jam ir išvežtas“, – kalbėjo Šiaulių ugniagesių atstovas.

Gaisras Šiauliuose.

Medikų pagalbos prireikė ir vienam ugniagesiui.

„Ištempė vieną, po to antrą ir trečią betempiant pačiam nukrito kaukė, pats apsinuodijo“, – apie įvykį pasakojo namo gyventoja.

Kodėl ugniagesys susižalojo ir kaip nukrito apsauginė kaukė paaiškės po tyrimo. Jo būklė sunki, bet stabili.

„Pirminiais duomenimis – apsinuodijo dūmais“, – sakė kalbėjo Šiaulių ugniagesių atstovas.

Yra tiriamos dvi gaisro kilimo priežastys.

„Galimai yra elektrinis šildymo įrenginys, nes šitas butas, kuriame gyveno žuvusieji, neturėjo nei kieto kuro krosnies. Ir viena iš pagrindinių priežasčių – neatsargus rūkymas“, – teigė Šiaulių ugniagesių atstovas G. Zonis.

Anot kaimynų, bute gyvenę asmenys nebuvo pavyzdingi, rūkalais ir alkoholiu čia buvo piktnaudžiaujama.

„Nekliuvo niekam, jie viską sau, kai reikėdavo, atsiprašant, susimedžiodavo tą maistą. O taip tai kiekvieną dienelę baliavodavo“, – kalbėjo kaimynė.

Šiame daugiabutyje tai jau antras gaisras. Kiek anksčiau nuo kamino buvo užsiliepsnojęs kitas butas pirmame aukšte.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: