„Mes matome už Lietuvos ribų, kitos mūsų gretimos valstybės, kurios irgi džiaugiasi pakankamai gerais avaringumo rodikliais, jau praėjusiais metais pradėjo signalizuoti, kad situacija keičiasi. Ir iš to mažėjimo ateina stabilizavimasis, blogąja prasme, arba avarijų augimas. Į Lietuvą šis procesas žuvusių kelyje skaičiaus padidėjimu atėjo per pirmuosius mėnesius. Ir visada būna tam tikras ciklas, kai išsikvepia teisinė aplinka, išsikvepia vykdomos eismo saugumo priemonės“, – ketvirtadienį LRT televizijai dėstė R. Požėla.

„Ir aš manau, kad ir mūsų atveju šios priemonės yra išsikvėpusios. Ir matome, kad reikalingi papildomi akcentai prieš piktybinius pažeidėjus, kurie iš tikrųjų visiškai ignoruoja visuotinai priimtas normas, kurie nevykdo nuobaudų ir nemoka baudų“, – pridėjo jis.

Pasak generalinio komisaro, terminuotas laisvės praradimas, kuris anksčiau buvo taikomas, būtų efektyvi priemonė netgi prieš piktybinius pažeidėjus. Jo manymu, toks įkalinimas galėtų tęstis kelis mėnesius.

„Mūsų vienas iš siūlymų būtų terminuotas laisvės praradimas, galbūt analogas, kaip buvo anksčiau, Administracinių teisės pažeidimų kodekse tam tikras laisvės suvaržymas, kuris vadinasi administracinis areštas.
Ir kuris, mūsų nuomone, tikrai buvo efektyvi priemonė netgi tiems piktybiniams pažeidėjams“, – tvirtino komisaras.

„Turbūt būtų kvaila kalbėti apie kažkokius metus ar panašiai, tai turbūt turėtų būti mėnesių klausimas“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)