Tokias mintis DELFI TV laidoje „Redaktoriaus virtuvė“ jos vedėjui, naujienų agentūros „Elta“ vyriausiajam redaktoriui Vytautui Bruveriui dėstė teisininkas, buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas. Tačiau sykiu jis pripažino, jog kova su Baltarusijos režimu yra gėdinga, nors jau galėtų būti įvardintos pavardės, kas yra atsakingas už visus nusikaltimus žmogiškumui.

Žiaurūs vaizdai – Rusijai ne į naudą

Neseniai viešojoje erdvėje pasirodė vaizdai, kaip rusų kariai elgiasi su ukrainiečių karo belaisviais. Vienas tokių vaizdo įrašų buvo itin šokiruojantis – jame demonstruojama, kaip rusai ukrainiečiui, karo belaisviui, nupjauna galvą. Be to, neseniai pasirodė ir kelių „Vagner“ samdinių grupuotės narių liudijimai, kaip jie kankino ir naikino ukrainiečius, penkiametę mergaitę nužudė šūviu į galvą. Kaip tokius į viešumą išlendančius vaizdus reikėtų vertinti karo nusikaltimų tyrimo kontekste?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)