„(...) Arba premjerei yra ne taip perteikta informacija ir premjerė įsivaizduoja, kad čia dabar žemės ūkio ministras lakstys po kaimus ir padės žmonėms spaudyti kompiuterio mygtukus deklaruojant pasėlius ir žemę, arba tai skamba kaip pasityčiojimas, kad ministras dirbo ir dirbs“, – LRT laidoje apmaudo neslėpė politikas.

G. Surplį neramina ne tik tai, kad opozicija prarado tikėjimą ir pačia Vyriausybe, bet ir tai, kad dabartinio ministro atsakymai liudija, jog esamoje žemės ūkio situacijoje jis nemato nieko blogo.

„(...) Ministrui viskas atrodo gražu, tik ministras mato, kad iš tikrųjų mūsų produkcija auga, eksportas klesti ir visa kita, bet kažkaip nė žodžio apie tą keliolika centų už pieno litrą, kuriuos gauna mūsų smulkieji ūkininkai, nė žodžio apie išvežamus iš Lietuvos gyvulius, nė žodžio apie mažėjančius ūkius“, – stebėjosi politikas.

Anot jo, jeigu ministras sugalvojo per savo kadenciją ministerijoje stipriai sumažinti šalyje esamų ūkių kiekį, už tai turėtų būti prisiimama atsakomybė.

„Tai jeigu žemės ūkio ministras galėtų patvirtinti, kad jo tikslas šioje kadencijoje yra, kad ūkių liktų kuo mažiau, apie ką jis lyg ir užsimena, (...) kad iš tikrųjų tikslas yra kuo daugiau šlapynių Lietuvoje įrengti, kur už hektarą yra planuojama mokėti po beveik 6000 eurų ES lėšų, tai gali būti ir tokia politika“, – sakė jis.

„Bet tada Vyriausybė ir žemės ūkio ministras už tai turi prisiimti visišką atsakomybę“, – pridūrė G. Surplys.

K. Navickas nemano, kad jo pasitraukimas sumažintų ūkininkų nepasitenkinimą

Savo ruožtu toje pačioje LRT laidoje dalyvavęs K. Navickas tvirtina, kad trauktis iš užimamo posto tikrai nežada. Apskritai, įsitikinęs ministras, jo atsistatydinimas situacijos žemės ūkio srityje nepakeistų.

„Ką tai keičia? Išskyrus tai, kad bus vienos dienos naujiena vieno ar kito ministro išėjimas. Jeigu tai pakeis visuomenės nuomonę, kad reikia mažiau aplinkosaugos, jeigu kažkokius kitus poslinkius padarys, tai būtų vienas sprendimas, bet jeigu tai yra tik dėl žinios, kol kas aš <...> nelabai matau prasmės vienam ar kitam žingsniui“, – LRT televizijai sakė K. Navickas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seime žemės ūkio ministrui K. Masiuliui bus keliama jau antroji interpeliacija šios kandencijos metu. Opozicijos parengtame interpeliacijos dokumente reiškiamas „didelis susirūpinimas kritine padėtimi žemės ūkio sektoriuje“, abejonės K. Navicko sugebėjimais situaciją suvaldyti.

Pats ministras raštu pateiktame atsakyme pažymi, kad jam „nekyla abejonių“ dėl per savo kadenciją atliktų darbų ir iš posto trauktis neketina. Ministras teigia jaučiantis pareigą tęsti pradėtus pokyčius, todėl prašo opozicijos juo pasitikėti.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, jog dabar pašalinti K. Navicką iš pareigų nebūtų racionalu, nes prasidėjo vienas svarbiausių procesų žemės ūkyje – pasėlių deklaravimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)