Kaip skelbiama frakcijos pranešime žiniasklaidai, Seimo nariai prašo A. Bilotaitės ir R. Požėlos atsakyti, kokių veiksmų iki šiol imtasi, kad būtų stiprinami saugumas ir eismo įvykių prevencija Lietuvos keliuose.

„Jau nebe pirma viešojo saugumo situacija, kuomet vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė nesusitvarko. Negana to, vykstant skaudžioms automobilių avarijoms, mes pasigendame ministrės viešai išsakytos pozicijos. Atrodo, kad jai lengviau tylėti nei paaiškinti visuomenei, kas yra daroma, jei apskritai daroma, kad tokių įvykių būtų kuo mažiau“, – teigia Demokratų frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

Parlamentarų kreipimesi prašoma atsakyti, kiek šiemet Lietuvoje jau įvyko eismo įvykių, pasibaigusių žmonių mirtimi, ir kiek iš viso žmonių juose žuvo. Taip pat Seimo nariai kelia klausimą, kaip dažnai vyksta vairuotojų blaivumo kontrolė, kokios kitos saugumo priemonės ir kaip dažnai jos taikomos Lietuvos keliuose bei kokie veiksmai numatyti įgyvendinti artimiausiu metu mažinant avaringumą.

Demokratai prideda šiuo klausimu reikalaujantys A. Bilotaitės viešai išsakyti savo poziciją dėl pastaruoju metu keliuose vykstančių avarijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)