„Ko gero, galime konstatuoti, kad šiandien stabilizavosi lyderių sąrašas: Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), kelios partijos iš kairės centro, liberalai. Štai tos politinės jėgos, kurios diktuos madas ateinančiais metais.

Ir tai, ko gero, bus tos politinės jėgos, kurias mes dažniausiai minėsime ir už kurias balsuosime rinkimuose į Seimą. Bet aš manyčiau, kad šiandien mes matome gana nusistovėjusį jėgų balansą“, – naujausius reitingus vertino politologas L. Bielinis.

Jo teigimu, valdančioji Tėvynės sąjunga veikia labai energingai.

„Galime pritarti, galime nepritarti tam, ką jie daro. Bet jie padaro gana nuosekliai, ryžtingai ir atitinkamai savo vertybinei arba ideologinei orientacijai“, – teigė VDU profesorius.

Kalbėdamas apie reitingų lyderę – Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP), L. Bielinis teigė, jog ši jėga irgi veikia atradusi algoritmą, kuris leidžia pritraukti regionus.

„Mes tai matėme rinkimuose į savivaldą. Tai irgi yra jų pliusas. Ir jie taip iš tiesų sugeba laviruoti. Nemanau, kad tarp šių dviejų partijų didės skirtumas. Gal jie keisis vietomis, nes paklaida labai nedidelė – 1 procentas. Jie yra reitingų sąrašo lyderiai. Bet priklausys nuo situacijų, nuo įvairiausių sprendimų, kai bus matuojamas reitingas“, – įžvalgomis dalijosi VDU politologas L. Bielinis.

Politologas laidoje „Delfi diena“ tikino, jog opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ rezultatas jam buvo netikėtas.

„Paskutinius kelis mėnesius ši politinė jėga praktiškai buvo nutilusi, jos nesimatė. Nei partijos veiklos, nei S. Skvernelio, nei kitų komunikuojančių lyderių. Taigi aš maniau, kad jie turėtų surinkti mažesnį procentą reitingo taškų.

Bet surinko gana daug – 8 procentus. Vadinasi, yra kažkokia palaikymo inercija, kuri dar laikosi. Bet iki Seimo rinkimų dar metai, taigi ši partija turi pasistengti, jeigu nori išlaikyti tokį rinkiminį ir reitinginį procesą“, – sakė VDU profesorius, politologas L. Bielinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)