Pasak tarybos narės „laisvietės“ Deimantės Rimkutės, frakcijoms pavyko susitarti dėl vienodo vicemerų skaičiaus savivaldybėje – po 2 vicemerus turės tiek konservatorių, tiek Laisvės partijos frakcijos.

Numatoma, kad „laisviečių“ deleguoti vicemerai dalinsis švietimo ir sporto atsakomybių sritis. Eltos žiniomis, viena iš Laisvės partijos kandidačių į vicemerės postą yra Donalda Meiželyė, šiuo metu einanti sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Iš aštuonių Vilniaus savivaldybės taryboje esančių komitetų, konservatoriai pirmininkus deleguos į 5, o Laisvės partijos frakcija – į 3 komitetus. „Laisviečių“ deleguoti pirmininkai vadovaus Sveikatos, Miesto ūkio ir Miesto plėtros komitetams.

Valdančiajai koalicijai Vilniaus savivaldybės taryboje priklausys 28 iš 51 tarybos narių – 19 konservatorių ir 9 „laisviečiai“. Anksčiau išrinktasis meras Valdas Benkunskas dėl bendro darbo tarybos daugumoje kalbėjosi ir su išrinktais 4 socialdemokratų partijos nariais.

Visgi, pastarieji atsisakė konservatoriaus kvietimo derėtis ir dirbs opozicijoje. Kartu su jais – 9 partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovai, 7 mandatus iškovojusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei 3 Nacionalinio susivienijimo nariai.

Pirmasis sostinės tarybos posėdis planuojamas balandžio 26 d. Jo metu prisieks išrinktasis meras ir tarybos nariai.