Frakcijoms pavyko susitarti dėl vienodo vicemerų skaičiaus savivaldybėje – po 2 vicemerus turės tiek konservatorių, tiek Laisvės partijos frakcijos. Šią informaciją Eltai patvirtino tarybos narė, „laisvietė" Deimantė Rimkutė.

Laisvės partijos frakcijos deleguotų vicemerų atsakomybių numatytos sritys – švietimas ir sportas. Viena iš „laisviečių“ kandidačių į vicemero postą, Eltos turima informacija, yra sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Donalda Meiželytė.

Iš aštuonių Vilniaus savivaldybės taryboje esančių komitetų, konservatoriai pirmininkus deleguos į 5, o Laisvės partijos frakcija – 3 komitetus. „Laisviečių“ deleguoti pirmininkai vadovaus Sveikatos, Miesto ūkio ir Miesto plėtros komitetams.

Tuo tarpu išrinktas Vilniaus meras, konservatorius Valdas Benkunskas tikina, kad daugiau detalių bus atskleista pirmadienį, kuomet bus pasirašyta koalicinė sutartis.

„Koalicijos sutarties pasirašymas įvyks pirmadienį, tuomet ir paaiškės daugiau detalių", – Eltai teigė V. Benkunskas.

Eltos žiniomis, koalicinės sutarties pasirašymas pirmadienį vyks 11 val.

Valdančiajai koalicijai Vilniaus savivaldybės taryboje priklausys 28 iš 51 tarybos narių – 19 konservatorių ir 9 „laisviečiai“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)