Gavo baudą

Ieva pasakojo, kad atvyko pasitikti iš mokyklos grįžtančio vaiko.

Kadangi Tilto gatvės tiltas sugriuvęs, dauguma tėvų pasiimti savo vaikų į Didžiosios Rinkos aikštę atvyksta automobiliais. Čia vaikai, perėję tiltą, skuba pas tėvus.

„Tiesiog yra tokia situacija su tais tiltais ir dabar vaikus mes, tėveliai, priversti pasiimti aikštėje. Tačiau aš sulaukiau laiško, kuriame nurodyta, jog turiu susimokėti penkiolikos eurų baudą, mat pastačiau savo automobilį Didžiosios Rinkos aikštėje, toje vietoje, kur leidžiama stovėti tik autobusams.

Bet ten stato visi tėveliai. Tiksliau, nestato, o trumpai palaukia savo vaikų kelias ar keliolika minučių. Tai visiems ir supliūrinamos baudos“, – dėstė moteris.

Piktina tėvus

Moteris dėstė, kad baudos papiktino mokinių tėvus, kurie tokį baudų skyrimą vadino tiesiog pasipinigavimu.

„Mes juk nepiktybiškai statome tas mašinas, juk situacija tokia. Jei jau laikiną autobusų stotelę įrengė Didžiosios Rinkos aikštėje, tai gal leistų ir laikinai automobilį ten pastatyti, kol laukiam vaikų?

Juk nebūna ten tų autobusų nuolat, jei pamatytume, juk užleistume vietą.

Mes ten sustojame vos kelioms minutėms, o pasirodo, kad kamera mus fotografuoja ir po to gaunam laiškelius su „premijomis“. Tai tėveliai vadina tiesiog pasipinigavimu lygioje vietoje“, – aiškino Ieva.

Niekas nesikreipė

„Rinkos aikštė“ Kėdainių rajono savivaldybės administracijoje sužinojo, kad dėl kelio ženklinimo Didžiosios Rinkos aikštėje prašymų nebuvo gauta.

Gavus tokį mokyklos tėvelių bendruomenės prašymą šis galimai būtų svarstomas Eismo saugumo komisijoje.

Vairuotoja buvo nubausta, nes pastatė savo lengvąjį automobilį kelio ženklo galiojimo zonoje. Minėtoje zonoje galioja kelio ženklas Nr. 528 (Transporto priemonių stovėjimo vieta), taip pat pritvirtinta lentelė Nr. 818 (nurodo transporto priemonės rūšį, kuriai galioja kelio ženklas – autobusai) ir lentelė Nr. 805 (Galiojimo zona į priekį – nurodo kelio ženklų, su kuriais ji naudojama, galiojimo zonos ilgį už kelio ženklo – 30 metrų).