„Tai tikrai nėra vienintelis toks atvejis. Prieš kelias savaites buvo atvejis, kai buvo įvykdyta egzekucija Ukrainos kariui O. Macijevskiui po to, kai sušuko „Šlovė Ukrainai“, – penktadienį žurnalistams sakė Vilniuje viešintis A. Kostinas, paklaustas apie socialiniuose tinkluose plintantį vaizdo įrašą.

„Šis epizodas yra labai brutalus, viduramžius primenantis vaizdas, net sunku įsivaizduoti, kad tokius dalykus gali žmogus padaryti. Deja, tai būtent taip elgiasi agresorius“, – pridūrė Ukrainos prokuratūros vadovas.

Minutės ir 40 sekundžių trukmės įrašas nuo antradienio plinta socialiniuose tinkluose. Jis sukėlė pasibaisėjimą Ukrainoje ir užsienyje. Įraše matyti, kaip maskuojamaisiais drabužiais vilkintis kaukėtas vyras peiliu pjauna galvą dar gyvam, ant žemės gulinčiam vyrui. Kamera užfiksuoja aukos karinę uniforma su Ukrainos skiriamaisiais ženklais.

A. Kostinas pažymėjo, kad Ukrainos teisėsauga bando nustatyti šiam vaizdo įraše matomus asmenų tapatybę. Jis pažymėjo, jog vykstant tyrimui, dar negali galutinai patvirtinti vaizdo įrašo autentiškumo.
„Šiuo metu visos Ukrainos teisėsaugos pajėgos ir žvalgyba dirba, ieško informacijos, siekia nustatyti, kas padarė tą nusikaltimą, kas yra tas nužudytas asmuo“, – kalbėjo A. Kostinas.

Rusijos prokuratūra paskelbė pradėjusi tyrimą dėl vaizdo įrašo, kuriame užfiksuota, kaip ukrainiečių karo belaisviui nupjaunama galva.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją