Politologas V. Jurkonis: nesaugumo jausmas Rusijoje nuolatos auga

Vertindamas šiuo metu Rusijoje vykstančius procesus politologas ir žmogaus teisių gynėjas Vytis Jurkonis minėjo, kad sąlygos galimiems pokyčiams yra, tam priežasčių vis daugėja, o žmonių nepasitenkinimas – auga.

„Klausimas, kada bus pasiektas lūžio taškas, kai nepasitenkinimas prasiverš per virtuvių, privačių namų sienas ir išeis į viešąją erdvę. Apie augantį nepasitenkinimą liudija keletas indikatorių. Dalis žmonių rizikuoja ir eina protestuoti, protestai įgauna ir radikalesnes formas. Tai karo prievolės centrų deginimas, desperatiški bandymai užkirsti kelią visai šiai karo mašinai“, – kalbėjo Vilniaus universiteto (VU) Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas V. Jurkonis.

Apibūdindamas Rusijos visuomenę, kurioje atskirtis tarp turtingųjų ir mažiau pasiturinčių yra labai didelė, politologas pastebi, jog elitui priskiriamiems asmenims didesnį nerimą kelia ne grėsmė būti pašauktiems į kariuomenę ir žūti fronte, bet tai, kad situacija pasinaudoję jėgos struktūrų atstovai gali bandyti atimti turtą, suvesti sąskaitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)