Baltarusijos pasienietis, pasak G. Mišučio, Lietuvos teritorijoje buvo labai trumpai, bet tai vis tiek esą traktuojama kaip pažeidimas.

„Tai įvyko Švenčionių rajone, ties Švenčionių rajonu. Penki patruliavę Baltarusijos pusėje pasieniečiai eina palei sieną, paleis sienos liniją savo teritorijoje. Ten yra mūsų vaizdo stebėjimo kameros, šalia – fizinis barjeras, koncertina, tvora. Ir iš tų penkių vienas maždaug iki metro tokiam trumpam laikui praeidamas įžengė į Lietuvos teritoriją, nesustodamas išėjo iš jos – ten sekundžių reikalas, bet tai, aišku, traktuojama kaip valstybės sienos neteisėtas pažeidimas, pas mus pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – pasakojo G. Mišutis.

Panašių incidentų, anot jo, pasitaiko ir dažniau.

„Tokių [incidentų] buvo, nuo 2021 metų buvo. Buvo ir tokių, kai buvo įeinama, ne taip, kaip dabar, kai eina palei sieną ir įžengia tarsi nukrisdamas kampu. Būdavo 90 laipsnių kampu įėjimų, apsižvalgymų. Nuo migrantų krizės pradžios čia ne pirmas kartas. Tokių atvejų nėra dešimtimis, bet retkarčiais pasitaiko“, – dėstė G. Mišutis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)