Užtikrintas pažadas Ukrainai?

Pokalbio metu R. Stegneris akcentavo kelis dalykus. Visų pirma, svarbų pažadą Ukrainai bei sąjungininkams. Jis tikino, kad negali pasakyti, kokie bus tolesni Vokietijos žingsniai Rusijos pradėto karo atžvilgiu.

„Nuo pat pradžių mes aiškiai sakėme, kad remsime Ukrainą, kiek galėsime – tiek politiškai, tiek ekonomiškai, tiek humanitariškai, taip pat karine pagalba. Tačiau mes taip pat sutarėme, kad darysime tai, tardamiesi su savo sąjungininkais, daugiausia prancūzais ir amerikiečiais. Taigi, šis susitarimas apima ir tai, kokius ginklus siųsime Ukrainai. Tankų „Leopard“, „Marder“ išsiuntimas buvo dalis susitarimo, kurį dabar vykdome. Man atrodo, kad šiandien buvo paskelbta, jog jie atvyko į Ukrainą. Tai puiku, bet aš negaliu pasakyti, kokie bus mūsų tolesni žingsniai, nes mes iš esmės visada stebime situaciją po situacijos ir su savo sąjungininkais kalbamės, ko labiausiai reikia. Tačiau mes esame įsipareigoję remti Ukrainą, kiek galime, ir remsime, kiek reikės, kad Ukraina apsigintų nuo Rusijos agresijos“, – laidoje sako R. Stegneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)