Tačiau lyderės pozicijos formuojant saugumą Europos Sąjungoje besiimančios Vokietijos politikai DELFI TV laidai „Iš esmės“ iš Berlyno tarp eilučių pripažino, kad svarsto ir apie tai, kaip reikės tęsti santykius su Rusija, kai baigsis karas, atsargiai galvoja ir apie nuolaidas, kurių viena ta, kad Lietuva taip ir nesulauks visos žadėtos Vokietijos brigados.

Tik dabar suvokia realią situaciją

Įtakingas diplomatas, buvęs Miuncheno saugumo konferencijos vadovas Wolfgang Ischinger, paklaustas, kaip apibūdintų dabartinę Vokietijos politiką Rytų Europos atžvilgiu, ar ji jam patinka, ar Vokietija realiai supranta Rusijos grėsmės, į visus klausimus atsakė tvirtu „taip“.

„Taip, taip ir taip. Iš tiesų manau, kad Vokietija, Vokietijos politinis elitas suvokia mūsų, rytinių kaimynių, ES, NATO partnerių nuogąstavimus ir interesus. Taip pat esu tvirtai įsitikinęs, kad Vokietija rado būdą, kalbant apie santykius su Rusija, labiau pakoreguoti užsienio politiką. Mums tai reikėjo daryti labiau, palyginti su daugeliu mūsų partnerių, dėl keleto istorinių, politinių ir kitų priežasčių. Bet tai jau padaryta, ir dabar manau, kad mūsų padėtis yra gera“, – teigė W. Ischinger.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)