„Skambutis bus šiandien. Sakėme, kad po Velykų susiskambinsime. Aš ir galvojau, kuris čia pirmas. Manau, kad nėra ko laukti, nors iki naujos tarybos narių priesaikos turime dar du dabartinės Tarybos posėdžius“, – Eltai sakė išrinktasis Vilniaus rajono meras R. Duchnevičius.

„Visų pirma reikia susitarti dėl atsakomybės sričių, reikia susitarti dėl pozicijų, reikia susitarti dėl to, kaip mes matome bendrą darbą.

Reikia susidėlioti programinius punktus, kurie yra svarbūs, reikia susidėlioti politinę komandą, kad sklandžiai startuotume po priesaikos su darbais“, – teigė jis ir pažymėjo, kad LLRA-KŠS siūlys numatyti tris vicemero pozicijas Vilniaus rajone.

„Vienas vicemeras būtų nuo socialdemokratų, vienas centro dešinės ir vienas iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – jei bus bendras sutarimas.

Jei sutarimo nebus – svarstysime kitaip“, – sakė R. Duchnevičius.

„Įstatymas Vilniaus rajone leidžia turėti tris vicemerus. Veiklos mastai tikrai padidėjo su pasikeitusiu įstatymu, tai aš ir norėčiau, kad būtų trys“, – apibendrino politikas.

ELTA primena, kad antro turo mero rinkimus Vilniaus rajone laimėjo Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas R. Duchnevičius. Tačiau daugumą Vilniaus rajono taryboje turės LLRA-KŠS. Pastaroji taryboje turi 18 vietų iš 31. Socialdemokratai – 7, o centro dešinės koalicija – 6.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją