Visgi, „laisviečių“ vicepirmininkai tvirtina, kad galimas kandidatų pakeisti A. Aušrinę sąrašas aiškės artėjant vasarai.

Praėjusią savaitę A. Armonaitė DELFI TV teigė planuojanti siekti dar vienos kadencijos Laisvės partijos pirmininkės poste.

„Planuoju (kandidatuoti – ELTA)“, – pripažino ji.

Klausiama, ar nederėtų keisti partijos vadovybės vien dėl itin prasto asmeninio ministrės vertinimo – vasario pabaigoje LRT užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa parodė, jog A. Armonaitė yra viena nemėgstamiausių Lietuvos politikių (jai palaikymą išreiškė 17 proc. apklausoje gyvenusių gyventojų, o nepalankiai įvertino 76 proc.) – „laisviečių“ lyderė nurodė, kad reitingai ne visada atspindi realią situaciją. Tačiau ji pažymėjo, kad partija įsivertins, ar yra realus poreikis naujai lyderystei.

„Tie reitingai yra atskira tema – kiek jie pataikė ar į šiuos, ar į praeitus, ar į užpraeitus rinkimų rezultatus. Man atrodo, plačiai dabar politologai aptarinėja, kiek, vis dėlto, jie yra riboti. Kita vertus, aš manau, kad taip – Laisvės partija birželio mėnesį turės galimybę rinkti vadovybę, vyks mūsų suvažiavimas. Tai tie sprendimai bus irgi perkontempliuojami, persvarstomi ir pan.“ – aiškino politikė, nurodydama, kad kol kas nežino, ar kas nors iš partijos kolegų ketina dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose.

„Laisviečių“ vicepirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius Eltai nurodė, kad kol kas partijos gretose pokalbių dėl galimų kandidatų užimti partijos lyderio postą nebuvo. Pasak jo, balandžio 29 d. vyks Laisvės partijos Tarybos susirinkimas – po jo, T. V. Raskevičiaus teigimu, situacija dėl galimų kandidatų ir nuotaikų partijos viduje bus aiškesnė.

„Kol kas partijos viduje dar nebuvo išsamesnių pokalbių“, – Eltai raštu perduotame komentare sakė T. V. Raskevičius.

„Manau, kad po (balandžio – ELTA) 29 d. Valdybos pulsas bus aiškesnis“, – pridūrė jis.

Visgi, ar pats ketintų stoti prie partijos vairo, Seimo narys neatskleidė.

Tuo metu kitas partijos vadovybės atstovas, „laisviečių“ frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas Eltai nurodė apie galimą kandidatavimą nesvarstęs – nors pripažino, kad iš partijos narių sulaukia įvairių raginimų.

„Visokių kalbų būna, bet natūralu, kad sprendimai priimami tada, kada jie priimami“, – kalbėjo politikas.

„Kai apie tai negalvoji, tai ir nenusprendi. Šiuo metu nesu galvojęs, reiškiasi – nesu nusprendęs“, – aiškino jis, klausiamas, ar priėmė sprendimą dėl kandidatavimo į partijos lyderio postą.

Kaip ir T. V. Raskevičius, V. Mitalas tvirtino, kad galimi kandidatai pirmininkauti partijai paaiškės vėliau.

„Manau, kad artėjant laikui mes geriau pamatysime, ar yra tų žmonių, kas yra tie žmonės, kurie norėtų, kurie galėtų (kandidatuoti – ELTA). (...) Kol kas nieko konkretaus nesu girdėjęs ar kažko žinantis“, – nurodė V. Mitalas.

„Manau, kad yra daug žmonių, kurie yra matomi Laisvės partijoje, daug daro vardan savo kuruojamų klausimų įgyvendinimo. Jeigu jie norėtų, tikrai galėtų pretenduoti į visas įmanomas pareigas partijoje“, – sakė Laisvės partijos vicepirmininkas.

Ketinimų stoti prie partijos vairo neturi ir kadenciją baigiantis sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Kalbant apie mano kandidatavimą į Laisvės partijos pirmininkus – šiuo metu tokių planų neturiu“, – į raštu pateiktus klausimus Eltai atsakė Vilniaus meras.

R. Šimašius neatsakė, ar žino, kokias kandidatūras galėtų remti partijos skyriai ir ar jaučiamas poreikis paskirti naują Laisvės partijos vadovybę. Tačiau politikas leido suprasti, kad „laisviečiai“ būsimame suvažiavime daugiau dėmesio skirs ne pirmininko rinkimams, bet partijos pasiekimų ir tolimesnės veiklos vertinimui.

„Akivaizdu, kad Laisvės partija turi didesnį potencialą, nei sugebėjo išnaudoti per šiuos savivaldos rinkimus, ir tai yra rimtas signalas partijai prieš artėjančius nacionalinius rinkimus kitais metais. Aišku, kad vertiname tą situaciją labai rimtai, Laisvės partijos suvažiavime birželį šie klausimai bus nagrinėjami“, – aiškino meras.

ELTA primena, kad birželį vyks Laisvės partijos suvažiavimas, kurio metu bus renkamas naujas partijos lyderis.

2021 m. birželio 5 d. vykusiame suvažiavime antrai kadencijai primininke buvo perrinkta Aušrinė Armonaitė. Jos pavaduotojai – sostinės meras Remigijus Šimašius, Seimo nariai Monika Ošmianskienė, Tomas Vytautas Raskevičius, Vytautas Mitalas, susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)