Ši paslauga ilgą laiką nebuvo teikiama todėl, kad dėl pasaulinių tiekimo grandinių sutrikimo nebuvo įmanoma užtikrinti pakankamo ir tolygaus pasų blankų pristatymo ir garantuoti, kad paslauga – paso išrašymas – bus suteikta laiku, per 5 darbo dienas.

Šiuo metu pasų blankų tiekimas vyksta sklandžiai, tad Migracijos departamentas, bendradarbiaudamas su Asmens dokumentų išrašymo centru (ADIC), atnaujina paso užsakymo, pagaminimo ir išdavimo per 5 darbo dienas paslaugą. Valstybės rinkliava už ją išlieka nepakitusi – 57 eurai.

ADIC duomenimis, ateinančią savaitę planuojama turėti sukauptus 145 tūkst. pasų gamybai reikalingų blankų. Dar 118 tūkst. tokių blankų bus pristatyta gegužės viduryje.

Klientas, užsakydamas pasą per 5 darbo dienas, prašymą galės pateikti viename Migracijos departamento skyriuje, o pagamintą dokumentą atsiimti – kitame. Tiesa, tokiu atveju nebus įmanoma pasinaudoti paso pristatymo per kurjerį paslauga, kuri galima, kuomet dokumentas užsakomas įprasta tvarka.

Praėjusiais metais Lietuvos piliečiams iš viso buvo išduoti 435 129 pasai – tai yra daugiausiai nuo nepriklausomybės atkūrimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją