Portalas rašo, kad opozicijos rengiamos dar vienos interpeliacijos ministrui K. Navickui gali neprireikti.

„Kai kurie dešinieji „Lietuvos rytui“ neoficialiai prasitarė, kad premjerė Ingrida Šimonytė jau yra apsisprendusi pakeisti šį Vyriausybės narį“, – skelbia portalas.

Anot portalo, K. Navicko kėdė susvyravo po savivaldos rinkimų, nes konservatoriai dėl nesėkmių juose ėmė priekaištauti ir žemės ūkio ministrui bei jo vykdytai politikai.

Delfi žiniomis, Seimo koridoriuose sklinda gandas, kad jo vietą gali užimti Alytaus rajono mero kadenciją baigiantis ir pakartotinai nebeišrinktas Algirdas Vrubliauskas. Politikas pagal išsilavinimą yra veterinaras, taip pat turi ir vadybos magistro laipsnį. Taip pat kalbama, kad dar vienas galimas įpėdinis yra buvęs Šilalės meras, Seimo narys Jonas Gudauskas.

Parlamente jau surinkti reikiami parašai antrajai žemės ūkio ministro K. Navicko interpeliacijai.

Seime svarstoma, kad opozicija antruoju bandymu turi daugiau galimybių atleisti ministrą iš užimamų pareigų, nes esą ir valdančiųjų gretose jam išsakoma kritikos.

Valdančiųjų motyvaciją atsisveikinti su ministru taip pat galėtų didinti ir ta aplinkybė, kad tautos atstovui Mykolui Majauskui palikus Seimą, būtent K. Navickas pretenduoja į parlamente atsilaisvinusią vietą.

Pirmoji interpeliacija K. Navickui organizuota praėjusių metų gegužę, ją parėmė 56 parlamentarai. Ministras kaltintas vangumu sprendžiant įsisenėjusias žemės ūkio problemas.

Tuo tarpu tarp K. Navicko ir ūkininkų jau kuris laikas tvyro įtampa.

Nuo metų pradžios smarkiai kritus žaliavinio pieno kainoms vyko ne vienas ūkininkų protestas – pienas pilamas į laukus, dalinamas gyventojams.

Tokios akcijos vyko prie Žemės ūkio ministerijos, Vyriausybės, kovo pabaigoje didelis piketas buvo surengtas prie Seimo.

Protestuojantys ūkininkai prašo 40 mln. eurų skubios valstybės paramos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)