„Bylos duomenimis, Plungės rajono savivaldybės ligoninės viešųjų pirkimų specialistas E. B., būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, veikdamas ne ligoninės naudai ir interesams, siekdamas turtinės naudos savo valdomai įmonei, veikė bendrai su nuteistuoju T. B. Nustatyta, kad viešųjų pirkimų specialistas sudarė sąlygas pirkimus laimėti ne mažiausią prekės kainą galinčiai pasiūlyti įmonei, o bendrovei, kurią valdo jis pats kartu su kitu nuteistuoju. Konstatuota, kad įmonė medicinines prekes ligoninei pardavė gerokai brangiau nei jas ligoninė būtų galėjusi įsigyti pati iš pirminio tiekėjo. Skaičiuojama, kad tokiu būdu nuo 2019 m. rugsėjo iki 2020 m. rugsėjo ligoninei padaryta didelė – daugiau nei 43 tūkst. eurų – turtinė žala“.

Kaip nurodoma pranešime, teismas konstatavo, kad abu kaltinamieji taip pat organizavo savo valdomos įmonės apgaulingą įmonės buhalterinės apskaitos tvarkymą. Dėl to nebuvo galima iš dalies nustatyti minėtos bendrovės veiklos, turto, nuosavo kapitalo bei įsipareigojimų dydžio.

Klaipėdos apygardos teismas pripažino abu vyrus kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų. E. B. paskirta galutinė subendrinta bausmė – 65 000 eurų dydžio bauda ir penkeriems metams atimta teisė dirbti darbą valstybės tarnyboje. Kartu su juo teistam T. B. paskirta 48 000 eurų bauda.

Byloje taip pat visiškai tenkintas Plungės rajono savivaldybės administracijos civilinis ieškinys turtinės žalos atlyginimui. Nuteistieji privalės kartu atlyginti 43 027 Eur.

Byloje dėl sveikatos apsaugos sektoriaus viešųjų pirkimų pernai liepą E. B. tai pat pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo. Sutikęs su Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro argumentais teismas skyrė vyrui piniginę 7 tūkst. eurų baudą bei atėmė teisę 3 metus dirbti darbą valstybės tarnyboje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją