Luhansko kryptis

Kremina. Agresorius sukaupęs pajėgas toliau stengiasi atakuoti, karščiausia Ploščankos – Červonopopivkos ruože, Dibrovos apylinkėse ir jau ne kartą minėtame miške į pietvakarius nuo Kreminos. Rusams pasistūmėti nepavyksta.

Lisičianskas. Antradienį Bilohorivkos – Verchnokamjanskės ruože buvo kiek ramiau, tačiau rusai vykdė lokalias atakas.

Donecko kryptis

Bachmutas. Agresoriaus karo propagandistai jau ima abejoti, ar pavyks apsupti ukrainiečių Bachmuto grupuotę.

Panašu, tokį tikslą kėlė ir Rusijos karinė vadovybė. Tai rodo agresoriaus pastangos stumtis šiauriniame ir pietiniame flanguose.

Tikėtina, šalia karinių tikslų ne mažesnį vaidmenį turėjo suvaidinti propagandinis Ukrainos karo belaisvių vaizdelis, kurį būtų galima parduoti „vatagalviams“.

Dabar rusų puolimas flanguose įstrigo. Pirmiausia tai pasiekta juvelyrinio Ukrainos pajėgų artilerijos darbo dėka, kas leido pėstininkams įrengti naujus ir sustiprinti išlaikytus gynybos ruožus.

Dabar rusams nelieka kitos išeities, kaip tik kautis varginančiose gatvių kautynėse pačiame mieste.

Kaip ekspertai rašė anksčiau, gali būti, ukrainiečiai iki paskutinio šovinio negina pozicijų mieste tam, kad nebūtų apsupti. Sekina priešo pajėgas ir, nesant kitos išeities, stabdydami jį atsitraukia.

Ukrainiečių aktyvumas ir įgytas pranašumas pietiniame flange ima teikti vilties, kad Ukrainos vienetams pavyks čia perimti iniciatyvą.

Berhivka – Rozdolivka. Tęsiasi sunkūs mūšiai. Pirmadienį rusai, pabandę perkąsti vis neįkandamą riešutą, t.y. ruožą Chromovė – Bohdanivka, jau nebeturi jėgų čia atakuoti.

„Tam, kad palaikytų spaudimą, agresorius atnaujino Orihovo Vasilivkos puolimą, tačiau ir čia jų laukė utilizacija“, – rašo ekspertai.

Pavyko išplėsti kontroliuojamą teritoriją

Pačiame mieste rusai po truputį vysto taktinę sėkmę. Jiems pavyko išplėsti savo kontroliuojamą teritoriją Bachmuto centre. Neaiški padėtis pietinėje miesto dalyje, kova tęsiasi.

Časiv Jaro – Ivanivskės kelio pietinėje dalyje rusai puola Ivanivskę, tačiau ir toliau nieko nepešė. Savo ruožtu ukrainiečiai išlaiko pirmadienį atsikovotas pozicijas prie Ozaranivkos.

Avdijivka – Marijinka. Avdijivkos šiauriniame flange tęsiasi susidūrimai, abi pusės vykdo atakas, rusams pasistūmėti nepavyksta.

Pervomaiskės ruože agresorius suintensyvino veiksmus kelyje Piskai – Pervomaiskė, jam nežymiai pavyko pajudėti į priekį.

Marijinkos ruože tęsiasi sunkios kautynės. Rusų puolimo potencialas link Pobedos išseko, tuo netruko pasinaudoti ukrainiečiai.

Jie išstūmė (apie 2 km) agresoriaus vienetus iš Pobedos prieigų. Tai leis ne tik lengviau įkvėpti šviežio oro Marijinkos gynėjams, bet ir užkirs galimybę rusams bandyti apeiti šį įtvirtintą rajoną iš pietų.

Vuhledaras. Rusai vykdo lokalias atakas rytinėse gyvenvietės prieigose, ukrainiečiai sėkmingai ginasi.

Zaporižios kryptis

Čia daugiausia darbo artileristams. Tuo pačiu abi pusės vykdo lokalias atakas.

„Rusų socialiniuose tinkluose skalambijama, kad plataus masto Ukrainos pajėgų puolimas link Melitopolio ir Tokmako prasidės per kelias dienas. Pagyvensim, pamatysim“, – rašo jie.

Pietų kryptis

Agresorius iranietiškais dronais – savižudžiais atakavo Odesą, ukrainiečiai didžiąją dalį dronų numušė. Savo ruožtu Ukrainos gynėjai vėl smogė Krymo „butelio kakliukui“.

Eilinį kartą atakuotas Armianskas. Tuo pačiu pasirodė nauji vaizdai, kaip agresorius įrenginėja inžinerines užtvaras ir apkasus Krymo pusiasalyje.

„Kaskit kaskit, vis tiek nepadės“, – ironizuoja ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją