„Tai nėra tik retorika. Visų pirma, manau, kad neturėtų likti nepastebėta, jog laikas, kada jie turėtų atgabenti ginklus, yra liepa.

Kas dar bus liepą – Vilniaus (NATO – ELTA) samitas. Tai, manau, kad jie nori turėti visus laisvojo pasaulio lyderius susirinkusius Vilniuje ir vos už keleto kilometrų jie tampys senas raketas. Taigi, tai yra neabejotinai žinutė mums“, – Briuselyje žurnalistams antradienį akcentavo G. Landsbergis.

Ministras atkreipia dėmesį, kad branduolinis ginklas į Kaliningradą atgabentas yra jau prieš kurį laiką. Visgi, akcentuoja G. Landsbergis, dabartinė situacija Baltarusijoje keičia saugumo situacija, todėl, pasak jo, NATO pozicija Vilniuje vyksiančiame viršūnių susitikime privalo būti labai aiški.

„Mes esame aplinkoje, kur branduolinis ginklas yra netoliese esanti realybė. Bet iš kitos pusės, ką matome vykstant Baltarusijoje tai nepaprastai rimta“, – sakė G. Landsbergis.

„Reikia bet kam, kas kalba apie branduolines raketas, apie branduolinį ginklą, parodyti, kad mes (NATO – ELTA) tai vertiname rimtai ir sustiprinsime tris mažas valstybes, kurios ribojasi su agresoriais Rytuose ir Baltijos jūra Vakaruose“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad V. Putinas kovo mėnesį per valstybinę televiziją pareiškė, kad dislokuos taktinius branduolinius ginklus kaimyninėje Baltarusijoje.

V. Putinas ne kartą išsakė grasinimus, kad gali panaudoti branduolinius ginklus Ukrainoje, taip atgaivindamas Šaltojo karo laikų baimes.

Jis taip pat sakė, kad panaudotų nusodrinto urano amuniciją, jei Kyjivas gautų tokios amunicijos iš Vakarų, po to, kai Jungtinė Karalystė pasisiūlė ją tiekti Ukrainai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją