Beveik visur bus sausa, tik rytiniuose rajonuose kai kur numatomi trumpi, nedideli krituliai. Šalyje bus debesuota su pragiedruliais, labiausiai saulės spinduliais galės pasimėgauti Tauragės, Klaipėdos ir Telšių apylinkių gyventojai. Tiesa, šiaurės, šiaurės rytų vėjas bus stiprokas, vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra Utenos apskrityje kils iki 1–3, Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 2–4, prie jūros bus 3–5, o ties Taurage 4–6 laipsniai šilumos.

Antradienį Lietuvą pasieks tankesnių debesų masyvas. Daugelyje rajonų numatomi krituliai, vyraus sniegas. Naktį šals iki 0–5 laipsnių šalčio, o dieną vos iki 0–4 laipsnių šilumos.

Verbų sekmadienis

Trečiadienio naktį taip pat drėgna, bet sniegą keis šlapdriba, o kai kur jau ir lietus. Bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dieną taip pat pravers skėčiai, daug kur, daugiausia Dzūkijoje ir Suvalkijoje palis. Pūs stiprokas šiaurės, šiaurės rytų vėjas. Temperatūra jau šoktelės aukščiau, iki 6–11 laipsnių šilumos.

Verbų sekmadienis

Ketvirtadienis numatomas daug malonesnis. Tik kai kur silpnai palynos. Temperatūra naktį pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalio iki 4 laipsnių šilumos, o dieną bus 7–12 laipsnių. Tačiau vis dar išliks stiprokas šiaurės rytų vėjas, dieną kai kur gūsiai įsibėgės iki 15–17 m/s.

Pagal dabartinius duomenis penktadienį, sustiprėjus anticiklonui, Lietuvoje žymesnių kritulių nebus. Vėjas aprims, o temperatūra bus dar aukštesnė: naktį jau irgi teigiama, iki 0–4 laipsnių šilumos, o dieną net 8–13 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją